19 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK'tan işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK'tan işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK arasında Depremler sonrasında DASK kapsamında bulunan konut ve yapıların Hasar-Zarar tespitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Personellerince yapılması amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında Depremler sonrasında DASK kapsamında bulunan konut ve yapıların Hasar-Zarar tespitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Personellerince yapılması amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.


Protokol Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından imzalandı.


Deprem esnasında yapıların zarar görmemesi ve deprem sonrasında hayatın en hızlı şekilde normalleşmesi yönünde çalışmalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, söz konusu protokol ile zorunlu deprem sigortasının sağlamış olduğu mesken güvencesi ve bakanlığın bilgi, birikim, teknik kapasitesi harmanlanarak mağduriyetler en aza indirilecek.


Bu işbirliği ile ayrıca mahkemelerde yoğunluğun azaltılması, depremlere karşı yapı stoklarının güçlendirilmesi ve sağlıklı kentleşmeye de ciddi bir katkı sağlaması hedefleniyor.


Geri Dön