25 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler'le görüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler'le görüşüyor!

Fikirtepe kentsel dönüşümde firmalarla anlaşamayan Fikirtepeliler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Balmumcu'daki İstanbul İl Müdürlüğü'ne çağrılarak görüşleri alınıyor. Bakanlık, bugün Şua İnşaat ve E7 Grup'a imza atmayan hak sahipleriyle görüşüyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler le görüşüyor!


Fikirtepe kentsel dönüşümde yapı adalarında imza atmayan hak sahipleriyle son görüşmeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor... Bakanlık, 'acele kamulaştırma' hamlesinden önce firmalarla anlaşamayan hak sahipleriyle özel görüşmeler yaparak kentsel dönüşüm sürecini hızlandırıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, yapı adasında inşaat firmasında anlaşamayan Fikirtepeliler'le Beşiktaş Balmumcu'daki binasında görüşmeler gerçekleştiriyor. Bakanlık yetkilileri bugün E7 Grup ve Şua İnşaat'a imza atmayan hak sahipleriyle görüşüyor.


Bakanlık, daha önce de Pana Yapı, Haldız İnşaat, Maritaş, Usta İnşaat ve Varsaş'ın yapı adasındaki hak sahipleriyle özel görüşmeler gerçekleştirdi.


Fikirtepe'de yıkılan konut sayısı kaç!


Fikirtepe'de inşaatlar sürerken imzalarını yüzde 100 oranında tamamlayan firmalar hak sahiplerine tahliye tebligatı göndermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ekşioğlu İnşaat, hak sahiplerine evlerini boşaltmaları için tebligatlar göndermişti. 


Şimdi de Nuhoğlu İnşaat, imzasını yüzde 100 bitirdiği ikinci adasında tahliye tebligatlarını 20 Ekim'de hak sahiplerine ulaştıracak, 5 Aralık'a kadar tahliye tamamlanmış olacak... 


Nuhoğlu İnşaat'ın tahliye tebligatı ve tahliye sürecinin detaylarını öğrenmek için tıklayın!


Tahliyelerin ardından yıkıma başlanacak Nuhoğlu İnşaat yapı adası ile Fikirtepe'de yıkım gerçekleşen ada sayısı 13'e çıkacak. Bir ada üzerinde ortalama 200 konut bulunduğu hesabıyla; toplamda Fikirtepe'de 2 bin 600 konut yenilenmek için yıkılmış olacak. 



Fikirtepe'de son durum!


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler le görüşüyor!


Ruhsatı alan firmalardan Anka GrupBaysaşEmay İnşaat  ve Teknik Yapı inşaatlarına hız kesmeden devam ediyor. 


Fikirtepe'de yüzde 90 imzayı geçerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat eden 28 firma, bakanlığın acele kamulaştırma tebligatlarının vatandaşa ulaştırılmasını bekliyor...


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamındaki tüm gelişmeler Türkiye'nin 1 numaralı emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'da yayınlanmaya devam edecek...


Geri Dön