27 / 04 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelediği plajların temiz olduğunu açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelediği plajların temiz olduğunu açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da denize girilemeyecek yerler olarak nitelendirilen 25 noktanın hiçbirinin plajları kapsamadığını, daha çok derelerin denizlere karıştığı yerler olduğunu açıkladı...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün yayımlanan "basın bilgi notu"nda "İstanbul'da bulunan tüm plajların denize girilecek düzeyde temiz olduğunun" dile getirildiği, 106 izleme noktasından derelerin denize döküldüğünün ve 25'inde kirlilik tespit edildiğinin aktarıldığı anımsatıldı.

Söz konusu bilgilerin, bazı basın yayın organlarında “25 plajda denize girilemez” yorumlarına yer verecek şekilde yansıtıldığı, bu nedenle yeni bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, "Denize girilemeyecek yerler olarak nitelendirilen 25 noktanın hiçbiri plajları kapsamamakta olup, daha çok derelerin denizlere karıştığı yerlerdir" ifadesi kullanıldı.

Olası kirliliği önlemek ve dere yataklarından kaynaklanabilecek kirlenmenin önüne geçebilmek için kontrollerin devam ettiği vurgulanan açıklamada, "İstanbul genelindeki 81 plajın tamamı temiz olup, yüzme alanlarındaki suların temizliği, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numunelerle de sürekli kontrol edilmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alınan numuneler neticesinde kirli bir plaj tespit edilmesi durumunda, kirliliğin giderilmesine yönelik gerekli tedbirler Bakanlığımız tarafından alınmaktadır. Söz konusu haberlerin veriliş biçiminden dolayı, temiz sahillere sahip oldukları yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen mavi bayraklı Şile sahillerimiz başta olmak üzere pek çok plajımız zan altında kalmıştır."


AA


Geri Dön