29 / 03 / 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevre eğitimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevre eğitimleri devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bilinçli çevre gönüllüleri yetiştirmeye devam ediyor. Bakanlık bu eğitimlerle çocukların öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmayı amaçlıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla  Ankara  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Ankara genelindeki anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarına yönelik olarak başlatılan “Çevre Eğitimleri” devam ediyor.


Bakanlık bu eğitimlerle gelecek nesillere çevre bilincini aşılamayı ve çocukların öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmayı amaçlıyor.


İl Müdürlüğü tarafından  15 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulamaya başlanılan ‘Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor’ projesi ile yaklaşık iki ayda 1.500’ün üzerinde öğrenciye çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitim verildi. Bakanlık, Ankara genelinde 2015 yılı içerisinde 5.000’in üzerinde öğrenciye eğitim verilmesini hedefliyor.


Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımı ile 31 Mart 2015 Salı günü saat 14:00’da Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde ilgili İlçe deki ilk ve orta okullarda öğrenim gören yaklaşık 800 öğrenciye yönelik eğitim programı gerçekleştirilecek.


Geri Dön