19 / 04 / 2024

Çevre vergisine yüzde 100 zam geldi!

 Çevre vergisine yüzde 100 zam geldi!

Çevre Temizlik Vergisi’ne zam geliyor. İmar Kanunu Tasarısı’na göre vergi 45 kuruşa çıkacak. Çöp vergisi, üniversite ve köylerden de alınacak.Su faturalarına yansıtılan ve çöp vergisi olarak bilinen Çevre Temizlik Vergisi 2 katına çıkacak.



Çevre Temizlik Vergisi’ne zam geliyor. İmar Kanunu Tasarısı’na göre vergi 45 kuruşa çıkacak. Çöp vergisi, üniversite ve köylerden de alınacak. İmar Kanunu Tasarısı’na eklenen maddeyle, su faturalarına yansıtılan ve çöp vergisi olarak bilinen Çevre Temizlik Vergisi 2 katına çıkacak.


Büyükşehirlerde 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olan Çevre Temizlik Vergisi, büyükşehirlerde 45 kuruş, diğer yerlerde 36 kuruşa yükselecek. Köy ve üniversite binalarının çöp vergisi muafiyeti de sona erecek.

Su ihtiyacını belediye şebekesi dışında karşılayanlar için de vergi oranı artacak. Böylece, 1. grup 1. derece konutların vergi oranı yıllık 1400 liradan 4 bin 200 liraya çıkacak.


Mevcut durumda büyükşehirlerde 100 liralık yalın su bedeli için 8.5 lira Çevre Temizlik Vergisi kesiliyor. Tasarının hayata geçmesiyle bu miktar 16 liraya çıkacak.


 Posta 


Geri Dön