23 / 04 / 2024

Çevreci İZAYDAŞ’a yeni tesis!

Çevreci İZAYDAŞ’a yeni tesis!

İZAYDAŞ, çevre sağlığını gözeten büyük proje ve yatırımları ile dikkat çekiyor. Kocaeli genelindeki evsel atıkların bertaraf edildiği İZAYDAŞ’a yeni kurulan Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’nde alınan sonuçların mükemmel olduğu açıklandı...




Kocaeli genelindeki evsel atıkların bertaraf edildiği İZAYDAŞ’a yeni kurulan Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi’nde alınan sonuçların mükemmel olduğu açıklandı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, çevre sağlığını gözeten büyük proje ve yatırımları ile dikkat çekiyor. Her gün Kocaeli’deki bin 600 ton evsel çöpü depolayarak bertaraf eden İZAYDAŞ, depolama alanlarında zamanla oluşan çöp sızıntı sularının arıtılması için modern teknolojinin kullanıldığı bir arıtma tesisini hayata geçirdi.


İZAYDAŞ tesisi bünyesinde daha önce çöp sızıntı suyu için bir ön arıtma olarak kurulan ve kimyasal arıtma süreci ile çalışan DAF Arıtma Tesisi, gerek arıtma performansı gerekse de kapasite açısından ihtiyaca cevap veremiyordu. Yeni bir arıtma tesisinin zorunlu hale gelmesiyle birlikte 2013 yılı ocak ayında yapımına başlanan yeni tesiste, çöp sızıntı suyunun MembranBiyoreaktör ve Nanofiltrasyon süreci ile arıtılması planlandı. 2013 yılı Kasım ayında ise devreye alma işlemlerine başlanan tesiste artık sonuç mükemmel.


Evsel atıkların içerisinden süzülen çöp sızıntı suları, yapılan işlemlerin ardından arıtılmış berrak bir su olarak ortaya çıkıyor. Bu suyun, yol yıkama ve temizlik gibi işlemlerde rahatlıkla kullanılabilecek olması ile önümüzdeki yaz döneminde Kocaeli’ye katkı sağlaması amaçlanıyor. ‘Temiz Çevre Sağlıklı Toplum’ sloganı ile önemli projeler eşliğinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden İZAYDAŞ, Türkiye’de sektörün lider kuruluşu olmanın sorumluluğuna yakışır hizmetlerine devam ediyor.


Çöp sızıntı suyu arıtma tesisinin İZAYDAŞ’ın çevreci kuruluş olma özelliğine ayrı bir anlam kattığını belirten İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, “Her geçen gün büyüyen atık yönetimi sektörünün zorlu rekabet ortamında, şirketimizi hep birlikte bir adım daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde, çalışma arkadaşlarımın yoğun gayretleriyle, 2014 yılı da bizim için geleceğe güvenle bakmak anlamında bir dönüşüm, sağlamlaşma yılı olacaktır” diye konuştu.



Akit Haber


Geri Dön