25 / 04 / 2024

Çevreci Varyap Meridian'da aidat yarı yarıya

Çevreci Varyap Meridian'da aidat yarı yarıya

Varyap İnşaat, Batı Ataşehir'de inşa edeceği Varyap Meridian projesinde çevreci teknolojiler kullanarak aidat ücretlerini yarı yarıya düşürecek



Varyap İnşaat'ın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle Batı Ataşehir'de yaptığı Varyap Meridian projesi, çevreci teknolojiler ile ortak alanlardaki bina masraflarını azaltarak aidatların da yarı yarıya düşmesini sağlayacak. Bin 500 konuttan, beş yıldızlı otel ve iş merkezinden oluşacak proje yeşil binalara verilen LEED sertifikasına sahip olacak. Projeyi yeşil bina kategorisine sokacak en önemli detayların başında atık maliyetlerini yüzde 50 ile 90 arasında azaltması, yüzde 30 su tasarrufu sağlaması ve karbondioksit salımını yüzde 35 azaltması geliyor. Kullanılacak teknolojiler nedeniyle bina maliyetlerinin yüzde 7.5 arttığını belirten Varyap İnşaat CEO'su Erdinç Varlıbaş, tasarruflu teknolojiler sayesinde bina aidatlarını yarı yarıya düşürdüğünü kaydetti. Varlıbaş projenin "çevreci bina" özelliklerine uygun olması nedeniyle otopark ve açık alanlarda hibrid araçları teşvik eden tabelalar asacaklarını da söyledi.





HİBRİD ARACI TEŞVİK EDECEK
Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise hem enerji tasarrufu hem de dizayn ile daha konforlu bir yaşam alanı sunmayı hedeflediklerini söyleyerek "Bir sonraki aşama sıfır enerji tüketen binalar olacak" diye konuştu.





Sabah


Geri Dön