19 / 03 / 2024

Çevreciler, Batman Çayı üzerinde yapılacak 2. HES'e karşı çıkıyor!

Çevreciler, Batman Çayı üzerinde yapılacak 2. HES'e karşı çıkıyor!

Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'nda çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıktıklarını dile getirdi...




Çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıkıyor. 


Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'na DSİ, Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, HES projesinin sahibi Yerson Enerji İnşaat Proje Danışmanlık San ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri ile Batman Çevre gönüllüleri Derneği yöneticileri, Peyzaj Mimarlar Odası Batman Temsilciliği yöneticileri ve Projeden olumsuz etkilenen köylüler katıldı. HES için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için gerçekleştirilen toplantıda önce proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.


Ardından çevreciler, peyzaj mimarları ve köylüler projenin birçok açıdan çevreye zarar vereceğini belirterek projeye olumlu rapor verilmemesi yönünde görüş belirtti. Köylüler Proje kapsamında yapılacak 6 metrelik 7 bent nedeni ile birinci sınıf tarım arazilerinin su almaya başlayacağını ve bataklığa döneceğinden dolayı topraklarından verim alamayacakları yönünde kaygılarını dile getirdi.


Çevreciler de projenin 30 kilometrelik geniş bir alandaki eko sisteme olumsuz bir şekilde etki edeceğini örneklerle dile getirerek projeye karşı olduklarını söyledi.


Batman Gazetesi


Geri Dön