19 / 04 / 2024

Çevrecilerden Germiyan ile Ovacık'a yapılacak RES'e tepki geldi!

Çevrecilerden Germiyan ile Ovacık'a yapılacak RES'e tepki geldi!

Çevreciler de, ilçenin tüm tepelerini çevreleyen rüzgar enerjisi santralleri RES’lere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Çeşme’nin Germiyan ve Ovacık köylerine yapılması planlanan rüzgar enerjisi projelerine köylüler isyan etti.



Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden birisi durumundaki Çeşme’de, son yılların en önemli tartışma konusu, rüzgar enerji projeleri oldu. Çevreciler de, ilçenin tüm tepelerini çevreleyen rüzgar enerjisi santralleri RES’lere karşı hukuk mücadelesi başlattı. Çevreciler ve bölgede yaşayan vatandaşlar, son olarak Germiyan ile Ovacık köylerinde yapılması planlanan RES projeleriyle ilgili gelişmelere tepki gösterdi.

 

Projelerden Germiyan’da yapılması planlanan için, büyüklüğü 50 megavatın altında olduğu için  İzmir  valiliği karar verdi. Valilikte yaptığı incelemeler sonrasında, köyde projenin hayata geçmesi için önemli bir aşama olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) için kararını verdi. Valiliğin ÇED gerekli değildir raporu vermesiyle, projenin inşaat süreci de hızlandı. Doğal SİT alanlarını da kapsadığı ileri sürülen projede dikilecek olan türbin direklerinin, bölgenin tarım ve doğal güzelliklerine büyük zarar vereceği çevreciler tarafından ifade edildi. 


Vatan 


Geri Dön