19 / 03 / 2024

Çevreye verilen zarara karşı çevre kirliliği sigortası!

Çevreye verilen zarara karşı çevre kirliliği sigortası!

Firmaların çevreye verebilecekleri zararlardan dolayı sorumlu olduklarını söyleyen AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “Kirleten Öder” prensibiyle firmaların ciddi anlamda mali yaptırımlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.



AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, AIG’nin Türkiye’de 2006 yılı itibarıyla Çevre Kirliliği Sigortası ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. AIG Sigorta’nın 2014 itibarıyla ticari sigortalar bünyesinde çevre kirliliği sigortaları departmanını kurarak bu alanda büyümeyi sürdürdüğünü belirten Sağıroğlu, daha çok iş ortağına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Sağıroğlu, çevre kirliliği sigortaları zorunlu olmamasına rağmen, firmaların çevreye verdiği hasarlardan sorumlu olduklarının altını çizdi. “Kirleten Öder” prensibi sonucunda firmaların ciddi anlamda mali yaptırımlar ile karşılaştığını belirten Sağıroğlu, çevre kirliliği sigortasının ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayacak olan önemli adımlardan bir tanesi olduğunu vurguladı. 


ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ


Yüklenicilerin, taşeronların ve servis sağlayıcılarının faaliyetleri sırasında oluşabilecek çevre kirliliği risklerine değinen Süleyman Sağıroğlu, AIG’nin bu risklere karşı teminat sağlayan ayrı bir çevre kirliliği poliçesinin olduğunu söyledi. Çevre kirliliği hasarlarında erken ve bilinçli müdahalenin önemini vurgulayan Sağıroğlu, doğru aksiyonların doğru zamanda alınması gerektiğinin altını çizdi. Çevre kirliliği sigortasının Türkiye’de az bilindiğinin ve ürün farkındalığı yaratmak için acente, broker ve iş ortaklarına ürün hakkında eğitim verdiklerini belirten Sağıroğlu, çevre kirliliği sigortalarının yaygınlaşması durumunda tüm paydaşların bundan fayda sağlayacağını söyledi. Türkiye’de tek bir hasarla 50 milyon dolara kadar tazminat ödeme kapasitelerinin olduğunu vurgulayan Sağıroğlu, esnek ve sigortalılara özel çözümlerinin olduğunu belirtti. 


* * *


Axa'dan İyi Sürücü mobil uygulaması


AXA Sigorta, sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirmiş olduğu “İyi Sürücü Hareketini” destekleyen mobil uygulamasıyla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Türkiye’deki tüm sürücülerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış sosyal ağ destekli Axa İyiSürücü uygulaması, sürüş becerilerini geliştirme imkanı sunarak sürücülerin trafikteyken hızlanma, fren, dönüş davranışlarını kayıt altına alarak bir analiz yapıyor. Yol boyunca kayıt işlemini otomatik olarak gerçekleştiren ve sürüş davranışlarını değerlendirerek yolculuk bittiğinde puan veren Axa İyiSürücü uygulaması, sürücünün ne kadar iyi olduğunu ölçüyor. AppStore’dan veya Google Play’den uygulamayı yükleyen kullanıcılar, Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlarda arkadaşlarıyla paylaşma ve onları ağlarına davet ederek durumlarını takip etme ve karşılaştırma imkanı elde ediyor.


* * *


ING Emeklilik'in 'Mobil Şube'si hizmete girdi


ING Emeklilik, kullanıcı dostu ve son teknolojiye uygun yapıyla geliştirdiği ‘Mobil Şube’ ile IOS, Android ve Windows Mobile işletim sistemi kullanan akıllı telefon ve tablet sahibi müşterilerine hizmet vermeye başladı. Mobil Şube uygulaması sayesinde katılımcılar, sisteme kayıtlı cep telefonu ve TC kimlik numaralarıyla emeklilik sözleşmesi ve hayat sigortası poliçelerine ait hesaplarına rahatlıkla erişebiliyor. ING Emeklilik, Mobil Şube ile katılımcılarına: Emeklilik sözleşmeleri ve hayat sigortası poliçeleri ile ilgili bilgileri tek bir platform üzerinden görüntüleyebilme, ileriye dönük birikim öngörüsünde bulunabilme, yatırımlarının detaylarına ve fon portföyüne kolayca ulaşabilme, geçmiş ödemelerini takip görüntüleyebilme ve her yerden kolayca erişim sağlayabilme gibi hizmetler de sunuyor.


* * *


Sigortayeri analog ile dijitali evlendiriyor


AKTİF Bank Genel Müdürü ve Sigortayeri Yönetim Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, dijitalleşme konusunda geç kalmış Türk sigorta sektörünün Sigortayeri sayesinde bu eksiğini hızla kapatarak geniş kitlelere kolaylıkla ulaşacağını söyledi. Sigortayeri ile sigorta şirketleri arasında gerçekleşen imza töreninde konuşan Önder Halisdemir, Türkiye’de online sigortacılığın henüz yeteri kadar gelişmemiş olduğunu ve bunu kabul edilemez bulduklarından Aktif Bank olarak bu konuda yatırım yaptıklarını ifade etti. 


‘AMACIMIZ SİGORTACILIĞI DAHA DA GELİŞTİRMEK’


Sigortacılığın Sigortayeri ile değişip gelişeceğini söyleyen Halisdemir, Sigortayeri’nin çalışmalarından şirketlerin ve vatandaşların menfaat sağlayacaklarını ifade etti. Halisdemir sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şehirli insan 9-6 bir işyerinde çalışıyor, sigorta ürünü alacaksa da bu sırada internetten almak istiyor. Acente yapılanması hızla kentselleşen ve dijitalleşen yaşantımıza uyum sağlayamadı. Sektör bu manada değişen yaşam koşullarına uyum sağlamak zorunda.”


* * *


Generali Sigorta'dan acil durumlar için 'Kolayla'


GENERALI  müşterilerinin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladığı yeni mobil uygulaması ‘Kolayla’yı hizmete sundu. ‘Kolayla’ ile Generali müşterileri, araçları ile kaza yaptığında ya da yardıma ihtiyaç duyduğunda tek bir butona tıklayarak acil yol yardım hizmeti alabiliyor ve uygulama üzerinden anında hasar bildirimi yaparak kişisel sigorta danışmanlarının desteğiyle tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyor. ‘Kolayla’nın sektörde öncü ve benzersiz olduğunu vurgulayan Generali Sigorta Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric: “Türkiye’de ‘Kolay Sigortacılık’ kavramıyla yol alan Generali olarak müşterilerimizi önemsiyor, onlara hayatlarını kolaylaştıran inovatif 

hizmetler sunmaya devam ediyoruz” dedi.


* * *


Hızlı teslim onayı Anadolu Sigorta'da


ANADOLU Sigorta’nın anlaşmalı servislerinde onarılan araçların sigortalılara teslim edilebilmesi için gerekli olan teslim onayı bilgisi, ekspertizden sonraki 24 saat içerisinde otomatik olarak gönderilmeye başlandı. Yeni sistemsel düzenlemeyle, anlaşmalı servislere giden ve hasar tutarı belli bir rakamı aşmayan araçlar için, mobil cihazlar kullanılarak (akıllı cep telefonu veya tablet), ekspertizden itibaren 24 saat içerisinde, araç onarımının tamamlanması beklenmeksizin teslim onayı verilebiliyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, “Bu projedeki amacımız, onarım sürecini mümkün olan en kısa sürede tamamlayıp, sigortalımıza aracının en kısa sürede teslim edilmesini sağlamak. Bu amaçla belirli bir rakama kadar olan hasarlarda, eksperin inisiyatifinde, herhangi bir problem görülmüyorsa, aracın teslimine yönelik onay da verilebiliyor” dedi.


* * *


Mapfre Grubu tam yol ilerliyor


İSPANYOL sigorta şirket Mapfre Grup, yılın ilk yarısında 13 milyar 720 milyon euro ciro ve 457.7 milyon euro net kâr açıkladı. 2014’ün ilk yarısında primlerin yüzde 8, kârın yüzde 7 oranında arttığını söyeleyen Mapfre Başkanı ve CEO’su Antonio Huertas, “Yüzde 95.7’lik mükemmel birleşik rasyo, üstün işletme yönetiminin varlığını açıkça ortaya koyuyor” dedi. Özkaynaklarının yılın ilk yarısında yaklaşık 820 milyon euro artarak, 10.71 milyar euroyu aştığını belirten Huertas, Mapfre’nin sektör ortalamasının 2.4 puan üzerinde bir performans sağladığını söyledi. “Yılın ilk altı ayı boyunca güçlü seyreden işler şirketin mükemmel bir birleşik rasyo elde etmesini de sağladı” diyen Huertas, sonuçlar değerlendirildiğinde Mapfre’de uluslararası işlerin büyümeye devam ettiğini vurguladı.


Akşam


Geri Dön