23 / 04 / 2024

Ceyda Düvenci: İstanbul'da evimden daha güzel bir yer yok!

Ceyda Düvenci: İstanbul'da evimden daha güzel bir yer yok!

Ceyda Düvenci evini ve yaşantısını Banu Duran'a anlattı...



Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci evlendikten sonra taşındığı evini "çok anlamlı ve huzurlu bir sevgi evi" olarak tanımlıyor, Her fırsatta Acarkent'teki bu dört katlı eve koştuğunu ve eşiyle vakitlerini genelde evde geçirmeyi tercih ettiklerini söyleyen Düvenci, "Hafta sonları trafikten ve kalabalıktan dolayı hiç evden çıkmıyoruz. En güzel kahvaltı, en güzel bahçe keyfi bizim evimizde çünkü. Zaten böyle bir ev varken başka yerde zaman geçirmek de müsriflik." Düvenci bir evde en önemli şeyin huzur olduğunun da altını çiziyor

Bu evi niçin tercih ettiniz; kaç yıldır bu evdesiniz?

İki yıl bitti, üçüncü yılın içindeyiz. Site hayatını seviyorum ve daha güvenlikli olduğu için tercih ediyorum. Bu siteyi tercih etmemin sebebi ise kuzenimin de bu sitede oturuyor olması. Ayrıca bahçe çok keyifli, evler iç içe değil ve ikinci köprüye de çok yakınız. Bir de genelde evlendikten sonra herkes, çocuk temiz havada yetişsin, toprağa bassın diye bahçeli bir eve geçmek istiyor. Biz baştan böyle bir yere taşınalım ve bir daha evimizi değiştirmeyelim dedik. Eşim de ben de aynı evde yaşlanma fikrini çok seviyoruz. Taşınır taşınmaz bahçeye birer kiraz ağacı diktik ve bu yıl meyve verdiler. Kuzenim kızını doğurduğunda onun bahçesine de armut ağacı dikmiştim.

Boşluğu doldurmanızı istesem; bir evde önemli olan şey...?

Huzur. Ev, siz bir tatile gittiğinizde o tatilden aldığınız, birbirinize özel günlerde verdiğiniz hediyelerle, dostlarınızın aldığı objelerle renkleniyor ve manalı hale geliyor. Dolayısıyla ben evimi çok anlamlı ve huzurlu bir sevgi bir evi olarak düşünüyorum açıkçası

Sadece yatak odamızı ve bahçe malzemelerimizi yeni aldık

Evinizin dekorasyonu çok şık. Profesyonel bir yardım aldınız mı?

Hayır, yardım almadık. Yaşayarak görmeye karar verdik ve bekar evlerimizdeki tüm eşyalarımızı birleştirdik. Yani bu eve büyük masraflar yaparak girmedik. Eşimin evinde yüksek bir yemek masası vardı, onun ayaklarını kestirip salona orta masa yaptik; bir koltuğunun kumaşını değiştirdik; benim bekar evimdeki koltuğumu böldürüp, iki koltuk çıkarttık... Sadece bahçe malzemelerimizi ve yatak odalamızı aldık.

Bu evde rahatlık ön planda sanırım?

Burası tatil evi gibi bir yer ve biz misafir ağırlamayı çok seviyoruz. Ben istiyorum ki, gelen insanlar çocuklanyla da gelseler, çok rahat etsinler. "Aman dikkat" duygusuyla yaşamayı seven birisi değilim. Evimizde havuz var ve belli ki, herkes havuzdan çıkınca ıslak ıslak etrafta dolaşacak... Sirkülasyonun çok olduğu bir evde çok büyük paralar harcanarak bir şeyler yapılmaması gerekli.

Her fırsatta eve gelen tiplerden misiniz?

Kan koca her fırsatta evde olmayı tercih ediyoruz. Çünkü İstanbul'da evimden daha güzel bir yer olduğunu düşünmüyorum. Hafta sonlan trafikten ve kalabalıktan dolayı hiç evden çıkmıyoruz mesela; en güzel kahvaltı, en güzel bahçe keyfi bizim evimizde çünkü. İhtiyacımız yok açıkçası; müsriflik.

Vazgeçemeyeceklerim; fotoğraflar, müzik seti ve kütüphane

Bir evin olmazsa olmazı nedir?

Renklerin uyumu çok önemli, karışık evlerde benim de içim karışıyor. Üç adet şey var vazgeçemeyeceğim; fotoğraflar, müzik seti ve kütüphane. Bunlar olmazsa o evin ruhu olduğunu düşünmüyorum.

Sık sık misafir ağırlarım dediniz ya, varmı öyle her hafta toplanma gibi ritüelleriniz?

Kuzenim iki ev yanda oturduğu için her pazar mutlaka toplanırız. Pazar günleri evde olduğumuz artık arkadaşlanmızca da benimsendi; ona göre plan yapılıyor. Arkadaş grubumuz çok keyifli zaten; erkekler mangalın başına geçer, kızlar masayı kurar... vb.

Evinizde en çok kullandığınız eşya hangisi?

Mumlar ve Gaziantep'ten aldığım gaz lambalan. Çünkü akşamlan bahçe çok keyifli oluyor ve her tarafı aydınlatıyoruz. Bir anda burası bambaşka bir yer oluyor.

Aldığınız ama kullanamadığınız eşyalar var mı?

Ben garip bir kadınım. Şu anlamda, kullanmıyorsam hemen veririm. Çatıda depolarımız var; iki ayda bir mutlaka her şey ortaya gelir ve kullanılmayanlan veririm. Bir sofra kurarken kullandığım takımı bir dahaki sefere kullanmam, diğerini kullanınm. Bu zamanda asla israf yapılmamalı.

Ev isleriyle aranız nasıl?

Çok iyidir. Zamanım olduğu sürece mutfağa girer, yemek yaparım. Ayda bir evin genel temizliği yapılırken mutlaka ben de bulunurum. Mesela geçen ay, yardımcımla beraber çamaşır odasını indirdik ve düzenledik. Yarın alt mutfağı dökeceğiz, kırıklar, kullanılmayanlar ayıklanacak. Her hafta bir yere dikkatimi veriyorum anlayacağınız.

Ev için alışverişe çıkar mısınız? Alışveriş adresleriniz neresidir?

Ev için alışverişe severek çıkarım ama mutlaka listelerim vardır benim; öyle tek bir bardak lazım diye gitmem. Çünkü öyle durumlarda lazım olmayan şeyleri de alabiliyorum. Genel olarak Paşabahçe'den cam ürünlerimi, Dcea'dan kumaş, yasak ve nevresimlerimi, Metro'dan da mutfak alışverişimi yapıyorum.
Vatan/Banu DURAN


Geri Dön