18 / 04 / 2024

Ceyda Erem'den 166 ülkeden 30 bin profesyonele mektup!

Ceyda Erem'den 166 ülkeden 30 bin profesyonele mektup!

CNR Holding’in Başkanı Ceyda Erem, FETÖ’nün darbe girişimi sonrasında 166 ülkeden 30 bin profesyonele mektup yolladı. Erem, “Kara propagandayı gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminden sonra uluslararası kamuoyu ve iş dünyasını bilgilendirmek için yabancı basın organlarına ilanlar veren CNR Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 166 ülkede, 19 bine yakın firmanın 30 binden fazla profesyonel yöneticisine mektup yolladı. Mektuplarla ilgili bilgi veren Erem, "Türkiye'ye verilen algı hasarını gidermek için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konu hepimizi ilgilendiriyor" dedi.


Fuarcılık şirketlerinin sektörler üstü konumda olduğunu anlatan Erem, "Ulusal ve uluslararası tüm sektörlerin temsilcilerine ev sahipliği yapıyoruz. Yurtdışında yürütülen Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyayı gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmalıyız.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Düzenlediğimiz uluslararası fuarlara katılan yabancı yatırımcılara da yaşananları anlatıyoruz. Ülkemize karşı yürütülen algı operasyonunda ekonomimizin imajının zarar görmemesi gerekir" diye konuştu.


KÖRFEZ ÖRNEĞİ VERDİ

1990-1991 döneminde yaşanan Körfez Savaşı sırasında başlarından geçen olayı da aktaran Erem, "Körfez Savaşı çıktığında Antalya'da katılımcısı yüzde 90 yabancı olan FlorAntalya adında bir fuar düzenliyorduk.


Katılımcılar Irak tarafından kullanılan 'Scud' füzeleri nedeniyle iptal istemeye başladılar.


Dönemin önde gelen askeri otoritelerine 'Scud' füzelerinin menzilinin Antalya'yı vurmaya yetmediğini, dolayısıyla bu bölgenin risk taşımadığını anlatan bir rapor hazırlattık" şeklinde konuştu.

Raporu İngilizce'ye çevirerek Türkiye'nin mevcut durumunu da anlatan bir mektupla birlikte tüm katılımcılara gönderdiklerini aktaran Erem, şunları anlattı: "Mektubun ardından herkesi tek tek arayayarak durumla ilgili bilgi verdik. O dönemde yaptığımız bu birebir bilgilendirme çalışmasının neticesinde fuarımızı fire vermeden açtık ve dünyanın en kritik dönemlerinden birinde çok da başarılı bir fuar gerçekleştirdik."




Dilek GÜNGÖR/Sabah


Geri Dön