18 / 04 / 2024

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13 Şubat 2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.



Ceyhan Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi.5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20.Maddesi gereğince 6 maddelik gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 


Açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Gündem Maddelerine geçildi.


Gündemin 2. Maddesi 2015 yılı bütçe kesin hesabı görüşülerek oy birliğle kabul edildi.


 Gündemin 3.maddesi  Adana  ili, Ceyhan ilçesi Büyükmangıt Mahallesi 2655 parselde 1/5000 ölçekli Nazım İmar planı değişikliğine ait teklif Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.02.2015 tarih ve 69 sayılı karar ile onaylanan söz konusu planlama alanının 1/1000’lik uygulama imar planı değişikliği görüşülerek oy birliğile Büyükşehir belediye meclisine gönderildi.


 Gündemin 4. maddesi Şehit Polis memuru Tayfun Yüce’nin adının yaşatılabilmesi için Ceyhan ilçesinde İstiklal Mahallesi(Şahin Özbilen)’de yapılan parka adının verilmesi konusu görüşülerek oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 5. maddesi Belediye birimleri arası ödenek aktarılması konusu görüşülerek oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 6. maddesi Cumhuriyet Mahallesinde uygun bir yer bulunarak Pazar yeri yapılması konusu görüşülerek oy çokluğla kabul edildi.


Adana Beş Ocak


Haber Adana Çukurova Press'te şu şekilde yer aldı


Müjdeyi veren ve emeği geçen kişi, kurum ve  kuruluşlara teşekkür eden Vali Mustafa Büyük, Ceyhan OSB için gerekli çalışmaları bundan sonra da hızlı ve kararlı şekilde sürdüreceklerini söyledi.

 

Vali Büyük, “Adana’nın özellikle enerji yatırımları açısından önemli ilçeleri arasında bulunan Ceyhan’da, Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, yer seçiminin tamamlanmasıyla önemli bir ivme kazandı.Heyecanlıyız, mutluyuzs” dedi.

 

Ceyhan Öğretmen Evi’nde,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki  Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetlilerin katıldığı toplantıda konuşan Vali Mustafa Büyük, emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Ceyhan OSB’yi En Kısa Sürede Oluşturmak İçin Bundan Sonra da Yoğun Çaba Göstereceğiz

 

Ceyhan’da kurulacak olan OSB için yer seçim çalışmasının tamamlanmasıyla en önemli adımın atıldığına dikkat çeken Vali Mustafa Büyük, bundan sonraki süreçte ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde hızla çalışacaklarını söyledi. Vali Büyük, “Bugün hepimizi mutlu eden, heyecanlandıran bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin oluşturulması sürecinde, çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Kurumlar ve kuruluşlar büyük emek sarf etti. Ama en sonunda en hayati aşamalardan bir olan Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin yer seçimi tamamlandı. Bu gelişme sonucunda, geçmiş dönemde Hükümetimizin, Bakanlarımızın, ilimizin siyasilerinin, meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerinin hepsinin gayreti ve emeği ile Ceyhan ve İlimiz için çok hayati bir öneme haiz, mutlaka olması gereken bir yatırım alanının belirlenmesi gerçekleştirilmiş oluyor. Bu vesile ile Ceyhan OSB’nin yaşama geçirilmesi yolunda emek ve desteklerini esirgemeyen Eski Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı’ya, tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

 

Enerji Üssü Ceyhan, OSB ile Bölge Sanayisine Olumlu Katkı Sağlayacak

Özellikle enerji alanındaki yatırımlar, petrol boru hatları ve bu sektörlere yönelik çalışmalarla Ceyhan’ın büyük önem taşıyan stratejik bir ilçe olduğunu kaydeden Vali Mustafa Büyük, yakın bir gelecekte çok daha önemli bir yerleşim merkezi olacağına inandığını ifade etti. Vali Büyük, “Ceyhan ilçemiz, sahip olduğu enerji yatırımlarıyla sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ve dünyanın ilgisini çeken bir merkez durumundadır. Bu ilçemize yapılacak olan karma Organize Sanayi Bölgesi, ilimiz ve bölgemiz sanayisinin canlanması ve kalkınması açısından ayrıca büyük önem taşımaktadır. Bugün çok önemli bir gelişmenin sevincini kamuoyuyla paylaşıyoruz ancak burada bitmiyor, bundan sonra daha da yoğun çalışacağız. Katılımcı kuruluşlarla hemen katılım protokol hazırlayacağız, daha sonra OSB‘nin tescili ve kamu tüzel kişiliğini oluşturma işlemini tamamlayacağız. Sonra yerel yönetimlerle birlikte imar planları ile ilgili kısımları gerçekleştirip, kamulaştırma işlemlerine başlayacağız. Valiliğimiz, Ceyhan Ticaret Odası ve katılmak istedikleri takdirde yerel yönetimlerimiz, Ceyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi de bu bölgenin kurulması ve gelişmesi konusunda sorumluluk üstlenmiş olacak. Ümit ederim bu aşamaları da çok kısa bir sürede tamamlar, temel atma törenini de en kısa zamanda coşkuyla gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.


Adana Çukurova Press


Geri Dön