29 / 03 / 2024

Ceyhan Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ceyhan Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ceyhan Belediye Meclisi 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20.Maddesi gereğince 11 maddelik gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.



Ceyhan Belediye Meclisi 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 20.Maddesi gereğince 11 maddelik gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.


Açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından gündemin 2.maddesi 4081sayılı Çiftçi mallarını koruma kanunu gereğince koruma meclisine 5 asil 5 yedek üye, Murakabe heyetine 5 asil 5 yedek üye seçimi gizli oylama ile yapıldı.


3. gündem maddesi belediyenin 2016 Mali yılı vergi ve harç tarifesi görüşülerek Plan Bütçe komisyonuna oy çokluğuyla havale edildi.


Gündemin 4. maddesi 657 sayılı yasaya tabi memurların sendikayla denge sözleşmesi yapmak için Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e oy birliğiyle yetki verildi.


Gündemin 5. maddesi Belediyeye 6 adet çöp kamyonu alınması talebi görüşülerek oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 6. maddesi Papak Çamlığı yanındaki arazinin konumunun görüşülmesi, Çamlıkla ilgili ilgili kurumlarla yapılacak işlemler için 1 asil 1 yedek üye seçilmesi talebi görüşülerek idareden geldiği şekilde oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 7. maddesi Ceyhan Belediyesi ve 1461 ada 3 nolu parselde 295 m2 lik arsa sahibi Mehmet Şen arasındaki şartlı hibe sözleşme talebi görüşülerek ilgili komisyonlara havalesi oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 8. maddesi işyeri apartman altındaki cadde ve bulvarlara ait yerlerin işgaliye harçları görüşülerek müşterek komisyonlara havalesi oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 9. maddesi  Adana  ile Ceyhan İlçesi sınırları içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 1/5000 Nazım İmar Planı sınırları dâhilinde 1/1000’lik Uygulama İmar Planı yapılması talebi görüşülerek idareden geldiği şekilde oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 10. maddesi Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e kentsel dönüşümle ilgili konularda yapılacak tüm işlemlerde yetki verilmesi talebi görüşülerek Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın ilgili komisyonlarına havalesi oy birliğle kabul edildi.


Gündemin 11. maddesi Belediye Evleri Mahallesi 1461 ada 3 ve 4 nolu parsellerin Toki’ye devredilmesi ve ilgili parsellerin devir işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Alemdar Öztürk’e yetki verilmesi talebi görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğle kabul edildi.


Adana Çukurova Barış 



Haber Adana Kent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ceyhan Belediye Meclisi 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 20.Maddesi gereğince 11 maddelik gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

Açılış ve yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından gündemin 9. maddesi Adana ile Ceyhan İlçesi sınırlan içerisinde Büyükşehir Belediye si'nin yapmış olduğu 1/5000 Nazım İmar Planı sınırları dâhilinde 1/1000'lik Uygulama İmar Planı yapılması talebi görüşülerek idareden geldiği şekilde oy birliğle kabul edildi. 


Gündemin 10. maddesi Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'e kentsel dönüşümle ilgili konularda yapılacak tüm işlemlerde yetki verilmesi talebi görüşülerek Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın ilgili komisyonlarına havalesi oy birliğle kabul edildi. 

Gündemin 11. maddesi Belediye Evleri Mahallesi 1461 ada 3 ve 4 nolu parsellerin Toki'ye devredilmesi ve ilgili parsellerin devir işlemlerinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'e yetki verilmesi talebi görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 


Adana Kent Gazetesi


Geri Dön