24 / 04 / 2024

Ceyhan Cemevi arsasının tapusu teslim edildi!

Ceyhan Cemevi arsasının tapusu teslim edildi!

Ceyhan Belediyesi tarafından Hacı Bektaş Veli Kültür Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi’ne Namık Kemal Mahallesi’nde yapılacak olan cemevinin arsasının tapusu, düzenlenen törenle Bahadır Odabaşı’na verildi...




Ceyhan Belediyesi tarafından Hacı Bektaş Veli Kültür Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi’ne daha önce Ceyhan Belediye Meclisi’nin oy birliği ile almış olduğu karar gereği Namık Kemal Mahallesi’nde yapılacak olan cemevinin arsasının tapusu, düzenlenen törenle Bahadır Odabaşı’na verildi. 


Ceyhan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bektaşi vatandaşların cemevi taleplerine cevap vermek adına tahsis edilen arsanın tapusunu verdiklerini aktardı. Sözlü, “Bu olayın siyasi bir değerlendirmenin dışında tutulmasını istiyoruz. Çünkü insanların inanç ve kültürel değerlerinin gündelik siyasete buluşmasını çok doğru bulmuyorum. Bu tapu merasiminin de burada basının önünde olmasını istemedim. Ama Vakıf Şube Başkanımızın isteğini de kırmak olmazdı. Bu yüzden buradayız.” dedi. 


Başkan Sözlü, şunları kaydetti: “Tamamı 1550 metrekare olan arsanın tapusunu Eğitim Sağlık ve Sosyal faaliyetlerde kullanılmak amacıyla yapılacak olan tesisin arsasını Hacıbektaş Veli Anadolu vakfı Ceyhan Şubesi’ne teslim ediyoruz, emeği geçen her kese teşekkür ediyor; hayırlı olmasını diliyorum.” 

Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Odabaşı ise konuşmasında "Vakfımıza tahsisi yapılan arsa için, ilk günden şimdiye kadar olan süre içerisinde her konuda emeği geçenlere ve özellikle Ceyhan Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyorum. En kısa süre içinde buranın temel atma törenini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


İmza Töreni’ne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Baş Danışmanlarından CEM Vakfı  Ankara  Dedeler Kurulu Üyesi Ali Şar Dede, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Erdoğan Taymaz, Kızıldere, Sarıbahçe ve Dur Hasan Dede Köyü Muhtarları ile Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri katıldı. 


Adana'nın Sesi


Geri Dön