19 / 03 / 2024

Ceyhan'da arsa fiyatları tavan yaptı!

Ceyhan'da arsa fiyatları tavan yaptı!

Ceyhan'da BTC nedeniyle, arsa fiyatlarının artması yatırımcıların kaçmasına neden oldu. 2 bin lira olan arsa fiyatları 80-100 bin liraya yükselirken 5 firma yatırımdan vazgeçti



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattının ardından Samsun-Ceyhan petrol boru hattıyla birlikte enerji üssüne dönüşeceğini söylediği Ceyhan'da arsa fiyatlarının tavan yapması yatırımcıyı kaçırıyor.
ARSA FİYATLARI YÜKSELDİ

Hollanda, Singapur, çin ve Almanya'dan çok sayıda firmanın rafineri ve tersane yapımı için incelemelerde bulunduğu Ceyhan'da dönümü 2 bin lira olan arsa fiyatları 80-100 bin liraya kadar yükseldi. Yatırım yapacaklar için ayrılan Ceyhan Serbest Bölge'deki alanın metrekaresini 2 dolardan kiralamak yerine mülk edinmeyi tercih eden yatırımcıların yanısıra ucuz arsa kapatıp yüksek fiyata yatırımcıya satmak isteyen rant çevreleri de fiyatların tavan yapmasına neden oldu. Ceyhan Serbest Bölgesi'nde 55 milyon metrekarelik bir saha istimlak edildi. Bu alanda 4.6 milyon metrekare alan yatırımcılara kiralanmak üzere ayrıldı.

YATIRIMDAN VAZGEçİYORLAR

Ancak, Türkiye'den 7 firmanın tersane kurmak için kiraladığı alanda sadece bir firma faaliyete geçti. 5 firma yatırımdan vazgeçerken 1 firma da arazinin kirasını ödediği halde henüz yatırım yapmadı. Ceyhan Serbest Bölge Müdürü Muharrem Pusat, 'şžimdiye kadar ciddi bir yatırım olmadı' dedi. Pusat, 'Yatırımcı için fiyatlar çok cazip. Ancak yatırımcılar kiralamak yerine satın almak istiyor. Bölgede arazinin dönümü 80 bin liraya yükseldi' ifadesini kullandı.
Yeni şžafak


Geri Dön