25 / 04 / 2024

Ceyhan'da büyük dönüşüm!

Ceyhan'da büyük dönüşüm!

Ceyhan Belediyesi 300 dekarlık alanda kentsel dönüşüm yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliğine gidiyor.Karar Bakanlar Kurulu'nda imzalandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayınlandı.



Ceyhan Belediyesi 300 dekarlık alanda kentsel dönüşüm yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliğine gidiyor. Atatürk Caddesi ile Ceyhan Nehri arasında kalan 300 dekarlık alanda kentsel dönüşüm uygulanmasıyla ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'te yayınlandı. 


PROJE ÇALIŞMALARI BAŞLADI ? 


Adana Medyaya açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, proje ile ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, "Sözkonusu alan afet riski kapsamında. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kentsel dönüşüm uygulayacağız. Bin-bin 200 konut yapmayı planlıyoruz. Zemin etüdü yapıldı, hazırlıklar tamamlandıktan sonra ihaleye çıkacağız" şeklinde konuştu. 


ÖZTÜRK: VATANDAŞ OLUMLU BAKIYOR ? 


Fizibilite çalışmalarına başladıklarını anlatan Başkan Alemdar Öztürk, "Arsa sahipleriyle görüşmeler yapıyoruz. Allah razı olsun hemen hepsi kentsel dönüşüme çok olumlu bakıyorlar. Bundan sonra da görüşmeleri hızlandıracağız. Her hemşerimizin onayını alarak bu çalışmaya başlamak istiyoruz. Ceyhan açısından çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz" dedi. 


Adana Medya


Geri Dön