19 / 03 / 2024

Ceyhan'da depremde hasar gören evlerin paraları isteniyor!

Ceyhan'da depremde hasar gören evlerin paraları isteniyor!

1998 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası evi zarar gören vatandaşlar devletin kendilerine o tarihte yaptığını iddia ettiği maddi yardım AFAD tarafından geri istendi.



1998'de Ceyhan'da meydana gelen deprem sonrası evi zarar gören  vatandaşlar devletin kendilerine o tarihte yaptığını iddia ettiği maddi yardım AFAD tarafından geri istendi. 19 yıl sonra gelen borç için faiz de talep edildi, ve 20 günlük süre verildi.


Adana’da, 1998 yılında meydana gelen Ceyhan depremi sırasında evinde hasar gören ve onarım için devletten yardım alan vatandaşların kredi borcu AFAD tarafından geri isteniyor. 


Evi zarar görüp devletten para alan vatandaşlar, 19 yıl sonra gelen tebligatla şok geçirdi. Vatandaşların 20 gün içinde Ziraat Bankası’na ödenmesi gerektiği yazıyordu.


Olaya tepki gösteren Dağcı Mahallesi’nde yaşayan vatandaş Ahmet Akgün, “Bazı arkadaşlarımız ödüyor ancak bazı arkadaşlarımız ödemiyor. Bankaya gittiğimiz zaman belirsiz açıklamalar yapıyorlar, kimse bir şey bilmiyor. Borcu 5 bin olan var 13 bin olan var. İnsanlar ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Olaydan 5 yıl sonra olsa öderdik ancak 19 yıl sonra para istenmesi yanlış. 20 gün içinde ödemezsek icra gelecek. Bizim durumumuz yok” ifadelerini kullandı.



Sözcü


Geri Dön