19 / 04 / 2024

Ceyhan'da kentsel tasarım müdürlüğüne onay!

Ceyhan'da kentsel tasarım müdürlüğüne onay!

Ceyhan Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu' nun 20.Maddesi gereğince 3 Maddelik gündem maddesini görüşmek üzere Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk başkanlığında Olağanüstü toplandı.



Ceyhan Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20.Maddesi gereğince 3 Maddelik gündem maddesini görüşmek üzere Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk başkanlığında Olağanüstü toplandı. 


Gündemin 1. maddesi Açılış ve Yoklamanın ardından Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından gündemin 2. maddesi olan Resmi Gazetenin 06-12-2012 tarih ve 28486 sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı kanunun 35. maddesinin geçici 2. maddesine istinaden Mustafabeyli Belediyesi, Mercimek Belediyesi ve Doruk Belediyesi'nin kurmuş olduğu ve söz konusu belediyelerin ortak olduğu Ceyhan Ticaret Sicil Müdürlüğüne 4956 numara ile kayıtlı Mustafabeyli Gıda Maddeleri İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketinin hisse ve sermaye paylarının Ceyhan Belediyesine intikaline: Bu konuda yapılacak tüm iş ve işlemlerde Şirket ile ilgili Tür (Nevi) değişiklerde belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün yetkili kılınması oy çokluğla kabul edildi. 


Gündemin 3. Maddesi olan Ceyhan' Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Faaliyetlerinin yapılması ile Kentsel Tasarım Müdürlüğünün kurulması ihtiyacı hasıl olduğundan dolayı 5393 sayılı Belediye Kanununun 49.Maddesi gereğince Norm Kadro ilke ve Standartları İçişleri Bakanlığı ve Devlet Planlama Başkanlığı tarafından müştereken belirlenir ibrası ile Belediyenin ve bağlı olduğu Kuruluşların Norm Kadroları bu ilke ve standartları çerçevesinde belediye meclisinin belirlediği ve bu nedenle 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (l)fıkrası Norm Kadro Çerçevesinde Belediyenin ve bağlı olduğu kuruluşların Kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesi konusu görüşülerek oy birliğle kabul edildi. 


Adana Egemen Gazetesi


Geri Dön