25 / 04 / 2024

Ceylan İnşaat, kaçak elektrik cezası ödediğini kabul etti!

Ceylan İnşaat, kaçak elektrik cezası ödediğini kabul etti!

Elektrikte kayıp ve kaçakların azaltılması amacıyla özelleştirilen Dicle Elektrik Dağıtım'ın yeni ortaklarından Ceylan İnşaat, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle ceza ödediğini kabul etti



Ceylan İnşaat söz konusu elektrik cezasının kendisine hatalı olarak taahhuk ettirildiğini ve ödemeyi 'itiraz hakkı saklı kalmak üzere yaptığım' ileri sürerken itiraz hakkım kullandığına veya cezanın haksızlığının kabul edildiğine dair bir bildirimde bulunmadı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) kaçak elektriği kesen Türkiye Elektrik Dağıtım Aşž'nin (TEDAşž) suç duyurusunda bulunmayarak görev ihmali ettiğini bildirdi.

Cumhuriyet'in 28 Nisan 2011 tarihli sayısında yer alan 'Kediye Ciğer Teslim Edilmiş' başlıklı haberi üzerine gazetemize bir açıklama gönderen Ceylan İnşaat, söz konusu cezanın bir trafo onarımı nedeniyle sayaca yapılan müdahaleden kaynaklandığı ileri sürerek 'Bu aşamada idare tarafından sayaca müdahale olduğu kabul edilerek hatalı olarak kaçak elektrik cezası tahakkuk ettirilmiş olup, Ceylan İnşaat Aşž tarafından itiraz hakları saklı kalmak üzere ceza ödenmiştir. Kaldı ki şirketimize kaçak elektrik kullanımı mevzubahis bulunmadığından, şirketimiz hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunulmamış ve bir kamu davası ikame edilmemiştir' değerlendirmesinde bulundu.

Buna karşın EMO'nun konuya ilişkin Cumhuriyet'e yaptığı değerlendirmede: 'şžirket açıklamasında, kaçak elektrik cezası kesildiği ve bu cezanın şirket tarafından ödendiği kabul edilmektedir' ifadesinde bulundu.

Bu arada, Ceylan İnşaat açıklamasında söz konusu cezanın da eski para ile 2 milyar 853 bin 811 TL olmadığı, sadece 807 milyon 667 bin TL olduğu iddia edilirken, Cumhuriyet'in edindiği 'Diyarbakır Elektrik Dağıtım Müessesesi Tahsil Fişi'nde ödeme yapılan miktar 2 milyar 853 milyon 811 TL olarak yer aldı.
Cumhuriyet


Geri Dön