28 / 03 / 2024

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.




Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar son hızla devam ediyor. İstanbul’un en dikkat çeken kentsel dönüşüm projesini yerinde inceleyen Başkan Atila Aydıner,”İBB ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemiz ile Bayrampaşa’da yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Eski Cezaevi Alanı’na 2 bin 300 konut, tam teşekküllü büyük bir devlet hastanesi, 4 bin 500 araç kapasiteli yer altı otoparkı, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa ediyoruz. Aynı proje kapsamında TEM’in üstünü kapatarak Bayrampaşa’yı hasret duyduğu meydanına kavuşturacağız. İnşallah kentsel dönüşüm döngüsünü gelecek nesiller için boşaltılan adalar ile devam ettireceğiz.” açıklamasında bulundu.


“BAYRAMPAŞA’NIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK”


İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi işbirliği ile Eski Cezaevi Alanı’nda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar son hızla devam ediyor. Yepyeni bir yaşam merkezinin inşa edildiği, İstanbul’un en dikkat çeken kentsel dönüşüm projesini yerinde inceleyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Burada depreme dayanıklı 8, 10 ve 12 katlı akıllı binalar yükseliyor. Buradaki binalar gettolar gibi olmayacak. Etrafı tamamen açık olacak. Parkı, çocuk bahçesi, otoparkı, kültür merkezi, basketbol ve futbol sahaları ile eski cezaevi alanı yeni cazibe merkezine dönüşecek. Bu proje Bayrampaşalıların hayatına renk,  Bayrampaşa’mızın da değerine artı değer katacak.” dedi.




“KONUTLAR SATILMAYACAK”


Cezaevi alanına yapılan dairelerin depreme dayanıklılık önceliğinde kentsel dönüşüm amacıyla yapıldığını ve satılmayacağını vurgulayan Başkan Aydıner, “İsmetpaşa Mahallesi’nin bir bölümündeki 2 bin 300 daire buraya transfer olacak. Bedel almayacağız, daire karşılığı daire vereceğiz. Sadece metrekarelerde biraz düşmeler olacak. 100 metrekarede oturan bir vatandaşımız 75 metrekarelik sıfır dairesine kavuşacak. İkinci aşamada ise boşaltılan adalardaki dairler yıkılarak, kentsel dönüşüm döngüsü sürdürülecek. Projede 2 bin 300 konuttan oluşan akıllı binaların yanı sıra tam teşekkülü devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, 4 bin 500 araç kapasiteli yer altı otoparkı, metro istasyonu, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar da yer alacak. 24 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz projemizle yaklaşık 10 bin vatandaşımızı akıllı evlerine kavuşturacağız.” ifadelerini kullandı.


“BAYRAMPAŞA’YA MEYDAN KAZANDIRACAĞIZ”


Projenin yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım olduğunu yineleyen Başkan Aydıner, “Cezaevi dönüşüm projesiyle birlikte Aksaray’dan havaalanına gidişte kalan TEM’in üstünün kapatılmasını da plana işledik. TEM’in üstü yeşil alana sahip bir meydan olacak. Böylece üç mahalleyi birleştirerek, Bayrampaşa’yı hasret duyduğu meydanına kavuşturacağız. Meydanı sadece yaya trafiğine açık, insanlarımızın gezip dinlenebilecekleri bir yer olarak hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu.



Bayrampaşa Belediyesi




Geri Dön