29 / 03 / 2024

China Homelife Fuarı İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak!

China Homelife Fuarı İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak!

China Homelife Turkey Fuarı, 2-4 Haziran'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Hedef, Çin ve Türkiye arasındaki dostluğun tanığı olan tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırmak.



Bu yıl 3. kez kapılarını açacak olan China Homelife Turkey Fuarı öncesinde,  İzmir  Swissotel Büyük Efes Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, 2016 yılı Çin ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler değerlendirildi, tarihi İpek Yolu'nun bugünkü yapısında İzmir'in önemi vurgulandı. Toplantıda, Çin ve Türkiye arasında 2020 yılındaki ticaret hacminin 100 milyar doları geçmesi hedefinin altı çizildi. 


HEDEF DAHA FAZLA TİCARET 


İzmir basını ile buluşan fuarın organizatörü Meorient Uluslararası Fuarcılık Anadolu Ajans yetkilileri, "Türkiye ve Çin daha fazla ticaret yapmalı ve dünya meselelerine karşılıklı çıkarları gözeten çözümler bulmalıdır. İki ülke arasındaki dostluğun gerçek tanığı olan tarihi İpek Yolu'nu yeniden canlandırma projesi hızlandırılmalıdır" dedi. Avrasya bölgesinin en önemli ticaret platformu olan China Homelife Turkey hem Türkiye hem de Avrasya ülkelerindeki girişimciler ve yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor. Çin ile Türkiye arasındaki ticaret açısından da önemli rol üstlenen fuarda, 800'ü aşkın Çin firmasının tekstil, hazır giyim, kumaş, dekoratif kumaş, gıda ve gıda işleme, ev tekstili, inşaat malzemeleri, ev gereçleri, elektrikli ev aletleri-hırdavat, mobilya, aydınlatma ürünleri, hediyelik eşya, mutfak ve banyo armatürleri başta olmak üzere 50 binin üzerinde ürün görücüye çıkacak. 2015'te 330 ikili iş görüşmesi ve 18.07 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirilirken, bu yıl ikili görüşme sayısının 750'ye çıkması hedefleniyor. 


AYRICALIKLI HİZMETLER ÜCRETSİZ 


Çin ile VIP alıcıları Türkiye'nin ticaret merkezi İstanbul'da buluşturmayı hedefleyen China Homelife Turkey 2016'da tüm Anadolu'dan 1500; Güney Afrika, Cezayir, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Irak ve Bulgaristan gibi birçok ülkeden 1150 seçkin firma İstanbul'da ağırlanacak. VIP alıcılara 4 yıldızlı otelde konaklama, ikili iş görüşmeleri, Çince-Türkçe bilen tercüman desteği ve seçkin üreticilerle önceden randevuların belirlenmesi gibi ayrıcalıklı hizmetler ücretsiz olarak sunulacak. 



Aydınlık Gazetesi


Geri Dön