25 / 04 / 2024

CHP'li Gök, Pasifik İnşaat'a satılan EGO arsasını sordu!

CHP'li Gök, Pasifik İnşaat'a satılan EGO arsasını sordu!

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'ye verdiği soru önergesinde "EGO Garajı olarak bilinen arsanın Pasifik İnşaat'a geçmesinde nasıl bir süreç yaşanmıştır? dedi...



Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "EGO Garajı olarak bilinen arsanın 

Pasifik İnşaat'a geçmesinde nasıl bir süreç yaşanmıştır?  Ankara  Büyükşehir Belediyesi anılan arsayı hangi kurul kararıyla ve hangi şartlarla ve ne zaman TOKİ'ye vermiştir?" diye sordu. 


Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yenimahalle sınırları içinde İstasyon mahallesinde EGO Garajı olarak bilinen arsanın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ııden TOKİ'ye. TOKİ'deıı Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na, oradan da Pasifik İnşaat'a satış sürecine ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 


Soru önergesini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelten Gök. "Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Garajı olarak bilinen arsayı hangi kurul kararıyla ve hangi şartlarla ne zaman TOKİ'ye vermiştir. Emlak Konut GYO bu arsayı kime. hangi koşullarda ve hangi usulde satmıştır. Satışta rekabet koşulları yaratılmış ve uygulanmış mıdır?" dedi. 


ORTAKLARI KİMLER?


Gök. Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "EGO Garajı olarak bilinen arsanın Pasifik İnşaat'a geçmesinde nasıl bir süreç yaşanmıştır? Ankara Büyükşehir Belediyesi anılan arsayı hangi kurul kararıyla ve hangi şartlarla ve ne zaman TOKİ'ye vermiştir?  TOKİ  bu arsayı ne yapmıştır, nasıl değerlendirmiştir? Bu konuda bir ihale açılmış mıdır? Açıldıysa ihale ile ilgili şartnamede hangi koşullar öne çıkarılmıştır? İhaleye kaç firma katılmış ve ne teklif vermişlerdir? Pasifik İnşaatın basına yansıyan ifadelerinde "3 yıldır bu arsanın peşindeydik" tümcesi, şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile bağlantı içinde olduğu izlenimleri doğurduğundan ve adrese teslim ihale yapıldığı söylentilerine yol açtığından bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Pasifik İnşaatın sahipleri ve ortakları kimlerdir? Adı geçen arsa nasıl kullanılacak, arsada ne tür inşaatlar yapılacaktır? EGO Garajı olarak bilinen arsanın ucuza gittiği yolundaki yaygın iddialar karışışında görüşünüz nedir?" 


Başkent


Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, EGO Garajı olarak bilinen arsanın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden TOKİ'ye, TOKİ'den Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na, oradan da Pasifik İnşaata satış sürecini sorduğu yazılı soru önergesini:, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yöneltti Levent Gök, "Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Garajı olarak bilinen arsayı hangi kurul kararıyla ve hangi şartlarla ne zaman TOKİ'ye vermiştir, Emlak Konut GYO bu arsayı kime, hangi koşullarda ve hangi usulde satmıştır Satışta rekabet koşulları yaratılmış ve uygulanmış mıdır" diye sordu. 


"Pasifik İnşaatın ortakları kimlerdir" diye soran Levent Gök, EGO Garajı olarak bilinen arsanın ucuza gittiği yolundaki yaygın iddiaları de dile getirdi. Gök, önergesinde şöyle dedi: "Ankara'da şehir merkezindeki en büyük arazilerden biri olan Yenimahalle sınırları içindeki İstasyon Mahallesi 63865 ada, 2 parselde EGO Garajı olarak bilinen arsanın Pasifik İnşaat uhdesine nasıl geçtiği, nasıl bir süreç yaşandığı konusunda kamuoyu bilgilenme ihtiyacı içindedir. 

Bu bağlamda; 

• EGO Garajı olarak bilinen arsanın Pasifik İnşaat'a geçmesinde nasıl bir süreç yaşanmıştır. 

• Ankara Büyükşehir Belediyesi anılan arsayı hangi kurul kararıyla ve hangi şartlarla ve ne zaman TOKİ'ye vermiştir? 

• TOKİ bu arsayı ne yapmıştır, nasıl değerlendirmiştir? 

• TOKİ tarafından arsanın Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına satışı ve ne zaman hangi koşullarla gerçekleşmiştir? 

• Bu konuda bir ihale açılmış mıdır? Açıldıysa ihale ile ilgili şartnamede hangi koşullar öne çıkarılmıştır? 

İhaleye kaç firma katılmış ve ne teklif vermişlerdir? 

• İhale duyurusu ile ihale tarihi arasında kaç gün vardır? 

• Emlak Konut GYO bu arsayı kime, hangi koşullarda ve hangi usulde satmıştır? Satışta rekabet koşulları yaratılmış ve uygulanmış mıdır? 

• Pasifik İnşaatın basma yansıyan ifadelerinde "3 yıldır bu arsanın peşindeydik" tümcesi, şirketin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile bağlantı içinde olduğu izlenimleri doğurduğundan ve adrese teslim ihale yapıldığı söylentilerine yol açtığından bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? 

• Pasifik İnşaatın sahipleri ve ortakları kimlerdir? Adı geçen arsa nasıl kullanılacak, arsada ne tür inşaatlar yapılacaktır? 

• EGO Garajı olarak bilinen arsanın ucuza gittiği yolundaki yaygın iddialar karışışmda görüşünüz nedir? 


Milliyet Ankara


Geri Dön