19 / 04 / 2024

CHP'liler Başbakan'a Ilısu Barajı'nın yasal dayanağını sordu

CHP'liler Başbakan'a Ilısu Barajı'nın yasal dayanağını sordu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ilısu Barajı'nı yapan şirketlere aynı zamanda kontrol-denetim sorumluluğunun da doğrudan ya da dolaylı bir şekilde verilmiş olmasının yasal dayanağı nedir?" diye sordu



Kart, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Kemerburgaz, Ağaçlı ve sair alanlarla ilgili olarak İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan 8 işletme müdürü ve 4 şube müdüründen oluşan ekibin hazırladığı 16 Haziran 2008 tarihli raporun içeriğini öğrenmek istedi.

Raporun gereğinin yapılıp yapılmadığını soran Kart, "Raporu hazırlayan, uygulamak kararlılığında olan şube müdürlerinin ve diğer yetkililerin görev yerlerinin değiştirildiği ya da tayin edildikleri yolundaki bilgiler doğru mudur?" dedi.

Ilısu Barajı ile ilgili tartışmaları da önergesine taşıyan Kart, "Ilısu Barajı'nı yapan şirketlere aynı zamanda kontrol-denetim sorumluluğunun da doğrudan ya da dolaylı bir şekilde verilmiş olmasının yasal dayanağı nedir?" diye sordu.

ÇUBUKÇU'YA SORULAR

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, üniversitelerde 31 Ağustos-07 Eylül tarihleri arasında kayıtların, liselerde ise 07-14 Eylül tarihleri arasında bütünleme, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının yapıldığını anımsattı.

Lise 4. sınıfta okuyup herhangi bir derste başarısız olan öğrencilerin diploma almaya hak kazanmak için bu sınavlara katılıp başarılı olmak zorunda olduklarını hatırlatan Özbolat, bu gençlerden üniversite sınavını kazananların durumlarının her yıl bir takım sorunları ve tartışmaları beraberinde getirdiğini kaydetti.

Özbolat, önergesinde, "Bu durumdan mağdur olan gençleri ve aileleri rahatlatmak için düşündüğünüz çareler nelerdir? Bu konulardaki sıkıntılarla ilgili düzenlemeler için en kısa sürede bir bakanlık genelgesi çıkaracak mısınız?" sorularını yöneltti. Özbolat bir başka soru önergesinde ise "okullarda düşük kapasite ile eğitim-öğretim yapılmasının önüne geçilip geçilmeyeceğini" sordu.
AA


Geri Dön