19 / 04 / 2024

Çiçek Rezidans projesi Kocaeli Yuvacık'ta hayat bulacak!

Çiçek Rezidans projesi Kocaeli Yuvacık'ta hayat bulacak!

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Mamikler İnşaat'ın Kocaeli'de hayata geçireceği yeni projesi Çiçek Rezidans'ı tanıttı. İşte Hamzaoğlu'nun o yazısı...



Mamikler İnşaat, bu kentin en başarılı inşaat firmalarından, sahibi de Haluk Mamik. Birkaç kez tanışmak istememe rağmen de bir türlü tanışma fırsatım olmadı. Haluk beyin yoğun iş temposu buna engel oldu. Umarım bir gün de tanışırız. Kısa bir özetten sonra gelelim esas meseleye... 

Mamikler İnşaat çok kısa süre sonra Yuvacık'ta yeni bir projeye başlıyor. Çiçek Rezidans adı altında, hem de çok değerli bir projeye imza atıyorlar. 

Bu projenin ilk önce sosyal medya üzerinden resimlerini gördüm ve hayran kaldım ama daha sonra detayları görünce de soğuk bir duş etkisiyle kala kaldım...! Mamikler İnşaat, aslında "haremlik selamlık" bir projeye imza atıyormuş...! Site yüzme havuzlu ve havuz sitenin terasında ama bayanlara ayrı, erkeklere ayrı havuz konseptiyle karşımıza çıkıyorlar. 

Daha önce böyle projeleri duymuştum ama görme fırsatım olmamıştı. Mamikler, bu projeyi ve haremlik selamlık olmasının talep üzerinden yola çıkıldığını çevresindekilere paylaşmış. 

Tabi, bilemiyorum ama bu işi yıllardır yapıyorum, bana bir kez bile olsun; "Öyle bir proje istiyorum ki, kadınlara ayrı havuz, erkeklere ayrı havuz olsun" diyen hiç kimse olmadı. 

Acaba bu saatten sonra da, haremlik selamlık emlak sektörü oluşmasın? 

Hiç kimsenin yaşam şartlarına karışmak istemem. 

Var ki talep "Haremlik Selamlık Çiçek Rezidans" yapılacak. Hem de etrafı yüksek duvarlarla da çevrili olmayacak. Çünkü erkeklere ayrı, bayanlara ayrı havuz binaların üzerine yapılacak. 

Bu da gelen talepİerde dolayı...! Şimdi merak ettiğim konu, bu evleri kimler satın alacak ve oturacak. Dolayısıyla, Mamikler İnşaat herkese ev satamayacak. 

Mesela ben satın almak istesem, bana evi satmayacak. 

Daha önce herkese ev satılmayacak diye başlanan birçok konut projesi vardı ama bu strateji, oluşacak yeni projede kaliteyi arttırmak içindi. 

Peki, şimdi ne yapılacak? 

İnsan, sınıf ve birçok ayrım yapıldıktan sonra mı evler satışa sunulacak? 

Neresinden bakarsanız bakın bence çok büyük bir hata. 

Birçok havuzlu sitede bayanlar haşema ile havuza girebiliyorlar ve kimse de yadırgamıyordu! Bakalım bu konu kamuoyunda nasıl tartışılacak? 

Kim ne diyecek? 

Belki de ben yanılıyorum! Bu benim düşüncelerim ve sadece beni bağlar. Ben sadece sizle bu konuyu paylaşmak istedim. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön