19 / 04 / 2024

Çiğdem Mahallesi'nde gecekondular yıkılmayı bekliyor!

Çiğdem Mahallesi'nde gecekondular yıkılmayı bekliyor!

Ankara'nın değeri her geçen gün artan bölgesi Balgat Çiğdem Mahallesi'ndeki son gecekondular Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşen aileler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin yıkılmayı bekliyor...




Başkent'in en eski ve lüks semtlerinden biri olan Çiğdem Mahallesi'nde yıkılmayı bekleyen gecekondular, evsizlerin istilasına uğradı. 



BOŞ EVLERE YERLEŞTİLER 



Ankara'nın değeri her geçen gün artan bölgesi Balgat Çiğdem Mahallesi'ndeki son gecekondular Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşen aileler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin yıkılmayı bekliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 1 yıl önce boşaltılan yaklaşık 250 gecekondu, yıkım gecikince evsizler, şehir dışından gelenler ve Suriyeli mültecilerin istilasına uğradı. 


SAHİBİ YAKLAŞAMIYOR! 


Mahallenin diğer sakinleri ile boş evlere yerleşenler arasında huzursuzluk yaşanıyor. Mahallenin  eski sakinleri, evlere kaçak yerleşen bu aileleri mülk sahiplerinin bile çıkartamadığmı anlatarak, "Tapulu gecekondularda oturup bir de ev sahiplerini kendi evlerine yaklaştırmıyorlar" dedi. 


İsmail Özyurt/ Habertürk Ankara


Geri Dön