28 / 03 / 2024

Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

Çiğli Devlet Hastanesi taşınıyor mu?

30 yataklı eski Çiğli Devlet Hastanesi binaları, 21 Mayıs'ta saat 24.00'dan itibaren sağlık hizmetinı durdurarak 517 yataklı tam donanımlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne taşınacak



Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde acil sağlık ve yataklı servis hizmeti de 21 Mayıs itibariyle başlayacak. Günde 5 binin üzerinde poliklinik hastası ve bin civarında acil başvurunun karşılanıp çok sayıda operasyonun da gerçekleştirebileceği sağlık kurumu, 21 Mayıs itibariyle tam kapasite  İzmir  halkına hizmet verecek.


Taşınma sürecinden sonra Karşıyaka Devlet Hastanesi yıkılıp yerine 150 yataklı yeni bir hastanenin inşaatı başlayacak. Çiğli Devlet Hastanesi ise bölgeye uygun başka bir sağlık hizmetinde değerlendirilecek.


İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu "Yeni hastanemizin kapasitesi bakımından tüm Kuzey İzmir'e hitap edeceği gibi diğer hastanelerin de yükünü hafifleteceğini inanıyoruz. Karşıyaka halkı artık çok daha modern ve kendisine yaraşır sağlık hizmetine kavuşacak" dedi. Yeni hastaneye müracaat etmek isteyen hastalar Karşıyaka'dan kalkan Ata Sanayi minibüsleri ile hastanenin ön kapısına, İZBAN Ata Sanayi Durağı'nda inilince hastanenin arka kapısına, 817 - 227 numaralı ESHOT Otobüsleri ile hastanenin ön kapısına ulaşabilecek.



Yeni Asır


Geri Dön