25 / 04 / 2024

Çiğli Hastanesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin tıp fakültesi olacak!

Çiğli Hastanesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin tıp fakültesi olacak!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, şubat ayında açılacak Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tıp fakültesi olarak kullanmayı planladıklarını açıkladı.




İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, şubat ayında açılacak Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tıp fakültesi olarak kullanmayı planladıklarını açıkladı. Aliağa, Menemen, Çiğli, Karşıyaka bölgelerine hizmet edecek 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2015 yılı şubat ayında hizmete girecek. Hastanenin  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 'uygulama ve araştırma hastanesi' olması planlanıyor. 


Müezzinoğlu "tamam" dedi

Tıp Fakültesi olarak işbirliği protokolü imzaladıkları İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde idari kadronun, Sağlık Bakanlığı ve üniversite olarak ikiye bölünmesi nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Galip Akhan, "Bunun için Çiğli'deki hastaneyi Sağlık Bakanlığı çalıştırsın, ama eğitici kadrosu bizim olsun istiyoruz. Sadece üniversitenin eğitici kadrosuyla çalışan bir hastane olmasını istiyoruz. Böylece özlük haklarından kaynaklanan sıkıntılar gidecek. Hastaya bakış ve eğitim anlayışı bir olacak. Konuyu Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüştük. Sayın bakanımız, 'Tamam' dedi. Birlikte kullanım protokolünü imzaladıktan sonra lisans eğitimimizi tek bir hastanede sürdürebileceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön