25 / 04 / 2024

Çiğli TOKİ Evleri'nde heyelana karşı çalışmalar başladı!

Çiğli TOKİ Evleri'nde heyelana karşı çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, heyelan tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başladı.. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Evka- 5 Mahallesinde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alındığı bildirildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, heyelan tehlikesi yaşayan Çiğli  TOKİ  Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Evka- 5 Mahallesinde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alındığı, Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte hazırlanan projede ilk etap çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığı kaydedildi.

Çöken yolu tutmak ve heyelanın önüne geçmek için yürütülen çalışmaların 8809/11 Sokak'ı kapsayan 1. etabında bugüne kadar 45 metre derinliğe inen, 15 katlı apartman yüksekliğine sahip 148 adet fore kazık çakıldı aktarılan açıklamada şunlar belirtildi:

"Bu kazıklar üzerinde  inşaatı devam eden 185 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğindeki istinat duvarının büyük bölümü tamamlandı. İkinci etap başladı. Projenin aciliyeti nedeniyle zaman kaybetmeden 8930/5 Sokak üzerindeki ikinci etap çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 26 metre derinliğinde 132 adet fore kazık imalatına başladı. İkici etap çalışmaları kapsamında bugüne kadar 60 adet fore kazık çakıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, 'yapılan çalışmaların kaymayı durma noktasına getirdiği' ifade edildi."

Açıklamada, çalışmalar tamamlandığında 12 milyon 700 bin TL mal olacak proje için bugüne kadar 208 fore kazık çakımı işlemi gerçekleştirildiği, 45 ve 26 metre derinliğe inen bu kazıklar uç uca eklendiğinde, 8 bin 120 metre uzunluğu aştığı, fore kazıkların toplam uzunluğunun, Alsancak Limanı ile Üçkuyular İskelesi (9.5 km) arasındaki mesafeden daha uzun olacağı aktarıldı. 



Haber Ekspres 


Geri Dön