16 / 04 / 2024

Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri taşınıyor!

Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri taşınıyor!

İzmir'in Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri, yeni yılın ilk ayında, Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde yapımı tamamlandıktan sonra geçen ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak.



İzmir'in 30 yataklı Çiğli ve 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastaneleri, yeni yılın ilk ayında, Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde yapımı tamamlandıktan sonra geçen ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak.


Konuyla ilgili taşınacak iki hastane önünde bilgilendirme çalışmaları yapıldığını dile getiren  İzmir  Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, "Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için her iki hastanenin bulunduğu bölgeden yeni hastanemize ring seferleri düzenlenmesi amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Modern ve dijital bir yapı olan yeni hastanemizde, hasta ve yakınları kendilerini evlerinde hissedecek" dedi.


Doç. Dr. Erbaycu Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkılıp yerine modern bir hastane yapılacağını, Çiğli Devlet Hastanesi'nin de farklı bir sağlık merkezi olarak kullanılacağını söyledi. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Çiğli ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri'nin taşınma süreçleriyle ilgili bilgiler verdi. Her iki hastanenin de istenilen koşullarda hizmet veremediğini, bu nedenle yapımı tamamlandıktan sonra Çiğli İlçesi Yeni Mahalle Ata Sanayi'nde geçen Ekim ayında açılışı yapılan toplam 517 yataklı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağını dile getirdi.


Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (EAH), İzmir sağlığının gözbebeği olacak nitelikler taşıdığını belirten Doç. Dr. Erbaycu, "Yeni hastanenin nitelikli yatakları, özellikli prematüre, yenidoğan, koroner yoğun bakım üniteleri ile bölgedeki diğer hastanelerin yükünü hafifleteceğini düşünüyoruz. Hastanemiz; Doğum Kliniği'nde yer alan tek kişilik SDL (sancı, doğum, loğusa) odaları, 3'üncü Seviye Acil Servis Hizmetleri, kendine ait yoğun bakımı ve ameliyathanesi olan Yanık Merkezi, üst düzey görüntüleme ve laboratuvar hizmetleri ile yeni nesil kaliteli sağlık hizmetinin önünü açıyor. Tüm kalite standartlarını karşılaması beklenen hastanemizde 17 blok asansör, 6 yürüyen merpen, merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri ile helipet alanı yer alıyor. Ayrıca kağıt kullanımının olmadığı Dijital Hastane olarak hizmet veren Çiğli EAH'de tüm bilgi işlem altyapı ve donanımları da bu hedefe yönelik yapılandırıldı" diye konuştu.


"YENİ HASTANEYE RİNG SEFERİ DÜZENLETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"


Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren ve şu anda fiziki koşulları yetersiz olan 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine 200 yataklı modern bir hastane yapılacağını kaydeden Doç. Dr. Erbaycu şunları söyledi: "Vatandaşlarımız sorun yaşayacağını düşünebilir ancak emin olsunlar ki onları mağdur etmemek için gereken çalışmaları yapıyoruz. Her iki hastanenin bulunduğu bölgeden yeni hastanemize ring seferleri düzenlenmesi amacıyla görüşmelerimiz sürüyor. Çiğli Devlet Hastanesi farklı bir konseptte hizmet vermeye devam edecek onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Ancak hastanenin tüm hizmetleri yeni hastanemizde verilecek. Ocak ayının sonlarına doğru, bir hafta sonu hastalarımızı da mağdur etmeyecek şekilde taşıma işlemini tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca mağduriyetin yaşanmaması için her iki hastanemizde de bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz, ev ziyaretlerinde ailelere durumu anlatıyoruz."


Yeni Asır


Geri Dön