23 / 04 / 2024

Çiğli'de 34 dönüm hastane alanı satışa çıktı!

Çiğli'de 34 dönüm hastane alanı satışa çıktı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, İzmir’de bir büyük alanı daha satışa çıkarttı. Kurum, Maliye Bakanlığı’na ait olan Sağlık Bakanlığı’na tahsisli Çiğli’deki 34 dönüm hastane alanını satma kararı aldı.



Gerekçe olarak da, ilçeye 650 yataklı yeni bir hastanenin yapılması gösterildi. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin İzmir’de gerçekleştirdiği satış işlemleri hız kesmeden sürüyor. Son 13 yılda İzmir’de 5 milyar TL’nin üzerinde özelleştirme yapan kurum yeni bir çalışma daha başlattı. Özelleştirme İdaresi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait Sağlık Bakanlığı’na tahsisli Çiğli’de bir alanın satış kararını aldı.



Önceki yıllarda Maliye tarafından bakanlığa hastane yapılmak üzere tahsis edilen 35 bin metrekare alan kayıtlarda ‘ham toprak’ olarak görünüyor.  İmar planlarında da hastane yeri olarak ayrılan büyük arazi Çiğli Balatçık Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Harmandalı ve Evka-5’e yakın bölgede bulunan arazinin satış işleminden sonra planlama çalışmaları da başlayacak. Özel şirketlere, şahıslara satılacak alan plan değişikliği kararının ardından ya özel sağlık kuruluşları ya da imar plan değişikliği ile konuta açılacak.


YENİ HASTANE TAMAM

Başbakanlığın, satış kararı almasında en büyük gerekçe ise Çiğli’de yeni bir hastanenin yapılmış olması. Merkezde yine  TOKİ  tarafından yaptırılan 650 yataklı Bölge Hastanesi ise kısa zamanda faaliyete geçecek. Çalışmaları büyük oranda tamamlanan hastane sadece İzmir’in Kuzey’indeki ilçelere değil Manisa ve Balıkesir’e de hitap edecek. Bahçe düzenlemeleri ve tefrişatı süren hastanenin cihaz alımları da yapılırken kadro çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. Kamu Hastaneleri Birliği Güney Sekreterliği tarafından koordine edilen çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Hastanenin önümüzdeki aylarda açılışının yapılması düşünülüyor.



Ege'de Son Söz


Geri Dön