20 / 04 / 2024

Cihan Kamer Huqqa'yı New York ve Londra'ya taşıyacak!

Cihan Kamer Huqqa'yı New York ve Londra'ya taşıyacak!

Huqqa’dan sonra ikinci mekanı The Market’in de yoğun ilgi gördüğünü belirten Cihan Kamer, yönünü yurt dışına çevirdi. New York, Londra ve Ortadoğu’ya da aynı konsepti götüreceklerini anlatan Kamer, gıda işini çok sevdiğini söyledi...



Atasay Kuyumculuk’un patronu Cihan Kamer, üç ay önce açtığı alkolsüz gece kulübü Huqqa’dan hemen sonra faaliyete geçirdiği The Market’te de yoğun ilgi görünce yönünü yurt dışına çevirdi. Kuruçeşme’deki iki mekanında günde yaklaşık bin 800 kişiyi ağırlayan Kamer, alkolsüz eğlence konseptinin ihtiyaç olduğunu gördüğünü belirterek, gıdada büyüyeceğini ifade etti. Bir tane Florya-Yeşilköy hattında, bir tane de İstanbul’un Anadolu yakasında olmak üzere iki tane ‘Huqqa’, 4 tane de ‘The Market’ açacağını ifade eden Kamer, mekanları oturttuktan sonra ise alkolsüz gece kulübü konseptini yurt dışına açacaklarını söyledi.


Dünya markası hedefi


Kamer “Kızım İngiltere’de, oradaki nargile içilen mekanların dolup dolup taşdığını söylüyor. Alkolsüz mekan konseptinin İstanbul’da ihtiyaç olduğunu gördük. Nargile ve tavlanın da olduğu Huqqa, 3 ay içinde günde bin 500 kişiyi ağırlar hale geldi. The Market’i ise Ramazan başında açtık. Burada da Ramazan sonrası günde 700-800 kişiyi ağırlamayı öngörüyoruz. New York, Londra ve Ortadoğu’ya da aynı konsepti götüreceğiz” dedi. Kamer, 2023 hedefini ise “Türkiye’nin 10 dünya markasından biri olmak” şeklinde açıkladı.


Teknelere satış yapıyor


Toplam yatırım tutarının 15 milyon lira olduğunu belirten Kamer, sadece Huqqa’ya aylık 125 bin lira kira ödediklerini söyledi. Cihan Kamer şöyle konuştu: “Gece gündüz işin başındayım, gıdayı çok sevdim. Bizim alkol veren mekanlardan tüek farkımız alkolsüz oluşumuz. Amacımız muhafazakar ve açık kesimin bir arada huzur içinde yemek yiyebilmesi. The Market’i, Huqqa’dan farklı olarak ‘steak house’ olarak tasarladık. Toplam 300 kişi kapasiteli The Market’in menüsünde hem geleneksel ve klasik tatlar, hem de yeni ürünler yer alıyor. Acılı ayran, alkolsüz Mojito ve tekila şurubu da içeceklerimiz arasında bulunuyor. Aynı zamanda teknelere şarküteri ürünleri satışı da yapıyoruz. Bundan sonra balık konseptini de oluşturacağız ayrıca gıda üzerine yeni projelerim de var” diye konuştu.


Türkiye aydınlık günlerinde karanlığa çekilmek isteniyor


İnsanların ayrıştırılmasına şiddetle karşı çıktığını anlatan Cihan Kamer, şunları söyledi: “İnsanlar bir birinden ayrıştırılmaya çalışılıyor. Ben buna çok karşıyım. Kim ne giyerse giysin. Buraya normalde alkol alan ama o gün alkolsüz yemek yemek isteyen de geliyor. Farklı anlayıştaki insanlar bir arada huzur içinde oturabilir. Burada bunu görüyoruz. Türkiye en aydınlık günlerinde karanlığa çekilmek isteniyor. Özellikle bugünlerde ayrıştırmalardan uzak durmalıyız.”


‘Yeryüzü sofraları’nı saygıyla karşılıyorum


“Gezi olayları ilk başta son derece masum başladı. Ancak kötü gelişmeler oldukça ve devam ettikçe insanlar evlerinden çıkmak istemez hale geldi. O dönemde insanların buraya gelme süreleri de azaldı. Müşteri sayısından da bu huzursuzluğu anladık. Siyasi amaç güdülmediği sürece ‘yeryüzü sofraları’nı saygıyla karşılıyorum. Keşke tüm İstanbul’u iftar sofrası haline getirseler.”


Fulya Erdem/Star Gazetesi


Geri Dön