28 / 03 / 2024

Cihangir, dünyaca ünlü bir kültürel merkez olarak tanıtıldı!

Cihangir, dünyaca ünlü bir kültürel merkez olarak tanıtıldı!

Cihangir, dünyaca ünlü televizyon kanalı CNN'deki bir programda tanıtıldı



Cihangir, dünyaca ünlü televizyon kanalı CNN'deki bir programda tanıtıldı. Cihangir'i, New York'un Soho ve Paris'in Montmarte bölgelerine benzeten CNN, sokakları, kafeleri galerileri ve şık butikleriyle semti dünyaca ünlü bir kültürel merkez olarak niteledi

CNN'deki 'Inside the Middle East' adlı programda, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların buluştuğu Cihangir'in, İstanbul'un en gözde mekanlarından biri haline geldiği belirtildi. 'Edebiyat mafyasına' ev sahipliği yapan semti, New York'un Soho ve Paris'in Montmarte bölgelerine benzeten CNN, ağaçların ışıklandırdığı sokakları, kafeleri, galerileri, vintage dükkanları, restoranları ve şık butikleriyle Cihangir'i dünyaca ünlü bir kültürel merkez olarak niteledi. Ünlü yazar Buket Uzuner ile bir röportajın da yer aldığı haberde, yüksek bir tepede yer alan ve Boğaz'a hakim manzarasıyla özellikle yabancıları çeken Cihangir'e ismini, 16. yüzyılda yapıldıktan sonra yanan ve 1889'da tekrar inşa edilen Cihangir Camii'nin verdiği ifade edildi.

CNN'den övgü dolu yorumlar
Alışveriş yapmak isteyenler için çok fazla seçeneğin olduğu Cihangir'de butik dükkanlar oldukça dikkat çekici. 19. yüzyıl Osmanlı modasından 50'ler ve 60'lara ait kıyafetlere kadar aranan her şeyi bulmak mümkün. Karnı acıkanlar için tüm gün Van kahvaltısı servis eden yerler oldukça uygun. Tatlı sevenler de Cihangir'in eşsiz tatlıcılarından memnun kalacaklar. Ancak Türk mutfağından sıkılanlar için fast food tarzı yemek yapan restoranlar da hizmet veriyor. Antika meraklıları için istikamet Turnacıbaşı ve Çukurcuma caddeleriyken, Sıraselviler Caddesi kafe kültürünü yaşatıyor.
Akşam


Geri Dön