25 / 04 / 2024

Çilek Hindistan'daki mağaza sayısı 10'a çıkardı!

Çilek Hindistan'daki mağaza sayısı 10'a çıkardı!

Çilek, Hindistan’da da Türkiye’de olduğu gibi büyük ilgi görüyor. Hindistanlı miniklerin beğenisini kazanan Çilek, gördüğü yoğun ilgi karşısında Hindistan’daki mağaza sayısını 10’a çıkardı.



Tematik ürünleriyle Türkiye’nin ilk bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, uluslararası pazarda da büyümesini sürdürüyor. Hindistanlı miniklerin beğenisini kazanan Çilek, gördüğü yoğun ilgi karşısında Hindistan’daki mağaza sayısını 10’a çıkardı. Geniş coğrafyalarda, hem ailelerin hem de çocukların tercih ettiği Çilek; mağaza ağını emin adımlarla genişletmeye Kurulduğu günden bu yana ihracat ve tasarım odaklı olarak büyüyen Çilek, özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmaya devam ediyor. Türkiye’yi “genç odası” kavramıyla tanıştıran marka, bugün üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyor. Dünya çocuklarının tercihi olan Çilek, Hindistan’da da Türkiye’de olduğu gibi büyük ilgi görüyor. 2013 yılından beri Hindistan’ın farklı şehirlerinde yer alan Çilek, açtığı mağazalarla, ülkedeki satış noktası sayısını 10’a yükseltti. 


Hindistan’ın Kalküta, Rajkot, Kollam, Surat, Panipat ve Delhi şehirlerinde birer mağazası bulunan Çilek’in, Mumbai’de iki satış noktası bulunuyor. Yakın dönem içerisinde ise Pune ve Thalassery’de yeni satış noktaları açılması planlanıyor. Hindistanlı minikleri de düşlerindeki odaya kavuşturan Çilek; bebek, çocuk ve genç odalarıyla dünya çocuklarının sevgisini kazanmaya devam ediyor.


5 kıtada 66 ülkede 3 milyonun üzerinde çocuğa ulaştı!

Tüm Dünyada büyüme stratejisi ile yeni pazarlara ulaşan Çilek, 2014 yılının ilk altı ayında 16’sı yurt içinde olmak üzere toplam 28 yeni franchise mağaza açarak %32 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Hindistan’da mağaza açan ilk Türk markası oldu. 2014 yılında ise; Suudi Arabistan, İran, Tunus, Kazakistan, Gürcistan, Güney Afrika, Senegal ve İspanya’da yeni satış noktaları açtı. Güney Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da ilk satışını gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde yurt dışındaki yatırımlarına devam edecek olan Çilek, özellikle Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Amerika Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkelere gitmeyi, mevcut ülkelerde de mağaza sayılarını artırarak 2023 hedefi olan yurt dışında 1.100 mağazaya ulaşma yolunda çalışıyor.



Geri Dön