23 / 04 / 2024

Çilek Japonya’daki mağazasıyla müşterilerin numaralı tercihi oldu!

Çilek Japonya’daki mağazasıyla müşterilerin numaralı tercihi oldu!

Bebek, çocuk ve genç odasında dünyanın da Türk mobilya markası olan Çilek Mobilya, Japonya’ daki mağazasıyla çocukların olduğu kadar ebeveynlerin de bir numaralı tercihi oldu...



Sadece  bebek, çocuk ve gençlere yönelik özel tasarım ve üretim fikrini hayata geçiren Çilek, Japonya’nın başkenti Tokyo’daki mağazasıyla Uzak Doğulu çocukların da hayallerini süslüyor.  2003 yılında Japonya pazarına giren ilk Türk markası olan Çilek, 18 milyar dolarla mobilya tüketiminde dünyada 4. sırada yer alan Japonya’da 7 yıl önce açtığı mağazasıyla hizmet vermeye devam ediyor.

 

Japonya’nın Çilek çocukları!

Tokyo'nun önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Park City Grande'de bulunan Çilek, buradaki 110 m2’lik mağazasının yanında tüm Japonya’ya online satış sitesinden de dağıtım  yapıyor.  Çilek’in arabalı yatakları tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi en çok tercih edilen ürünü. Hatta dünyada ilk kez Japonya’da Çilek Araba yataklarına kiralanarak da sahip olunabiliyor. Rent-A-Car konseptini mobilyaya taşıyan Çilek Japonya bu sistemi diğer çok tutan Flora ve Black Pirate serileri için de planlıyor.

 

Japonya’da konsept mağaza açan ilk Türk markası olduklarını dile getiren Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, buradaki mağazanın ilginç bir açılış hikayesi olduğunu anlatıyor; “Japonya’da katıldığımız fuarda standımızı ziyaret eden bir kadın tüketici bize ürünleri çok beğendiğini orada bu konseptte mobilyalar olmadığını ve mutlaka satın almak istediğini söyledi. Kendisine yardımcı olduk, beğendiği mobilyaları aldı. Bir süre sonra bizi aradı ürünlerimizden çok memnun kaldığını, ve eve gelen tüm komşularının da bu ürünlerden almak istediğini belirtip mutlaka bir Çilek mağazası açmak istediğini söyledi. Biz de bu çabası karşısında kendisine bütün gücümüzle destek olduk.  Çok uzun sürmeden Japonya’daki ilk mağazamız açıldı.”

 

Japon kalite sistemini Türkiye’ye taşıdık

Japonların dünyada kalite ve güvenlik standartlarına en çok önem veren ülke olduğunu belirten Talha Çilek, uluslararası güvenlik ve kalite belgeleriyle Japonya’daki anne babalarının da güvenini kazandıklarını söyledi.


 

Çilek, Japonya pazarına girerek, zengin bir kültür ve ileri teknolojiyi yakından takip etme fırsatı kazanmanın yanı sıra yönetim ve üretim alanında dünyanın en başarılı sistemleri arasında yer alan Yalın Üretim Sistemini de örnek aldı. Çilek’in İnegöl’de bulunan üretim tesislerinde Toyata Yalın Üretim Sistemi uygulanıyor.



Geri Dön