26 / 04 / 2024

Çilek Mobilya, Akıllı Mobilya modelleriyle 444 mağaza açtı!

Çilek Mobilya, Akıllı Mobilya modelleriyle 444 mağaza açtı!

İnegöl'de Türkiye'nin ilk 'Akıllı Mobilya' üretim merkezini kuran Çilek, çocuk ve gençlerin teknolojik isteklerini ürünleriyle buluşturdu. Bu sayede 5 kıtada, 66 ülkede, 444 mağaza açtı.



Çocuk ve genç mobilyasında uzmanlaşan Çilek Mobilya, Senegal'den Çin'e, Tunus'dan Hindistan'a kadar dünyanın birçok noktasında mağaza açarak küresel büyümesini sürdürüyor. Ürünlerinin tüm dünyada ilgi görmesinin anahtar kelimeleri ise Ar-Ge ve inovasyon. Tasarım ve icatlarıyla ayrışan firma, çocuk ve gençlerin küresel ve yerel taleplerini Ar-Ge merkezinde analizlere tabi tutuyor. Yeni nesil çocuk ve gençlerin teknoloji taleplerini ürünleriyle buluşturuyor. Bunun için de 'Akıllı Üretim' modellerini kullanıyor. Şirket bu sayede 5 kıtadan 66 ülkede 444 mağaza açtı. 


ÖZEL İNOVASYON KURULU VAR 

İnovasyona önem verdiklerini belirten Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, "Çilek İnovasyon Kurulu adını verdiğimiz bir oluşumumuz var. Teknolojik yenilikleri, mobilyalarımızla uyumlu hale getirdik ve Türkiye'de ilk kez akıllı mobilya üreten marka olduk. Örneğin yatak ve çalışma masalarının sahip olduğu teknik düzen sayesinde, çocuklar ve gençler bluetooth ya da USB'lerine yükledikleri müzik veya derslerin ses kaydını kolaylıkla dinleyebiliyor." 


2023 HEDEFİ BİN 100 MAĞAZA

Tüm dünyada büyüme stratejisi ile yeni pazarlara ulaşan Çilek, 2014 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplamda 35 yeni satış noktası açarak yüzde 18 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Hindistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu. Yine 2014 yılında Suudi Arabistan İran, Tunus, Kazakistan, Gürcistan, Güney Afrika, Senegal ve İspanya'da yeni satış noktaları açtı. Mağaza sayılarını artırmayı hedefleyen şirket, 2023'te bin 100 mağazaya ulaşmayı planlıyor. 


Sabah


Geri Dön