29 / 03 / 2024

Çilek Mobilya İkea'nın vatanına mağaza açtı

Çilek Mobilya İkea'nın vatanına mağaza açtı

Yurtdışında 130 mağazaya ulaşan Çilek A.Ş.'nin çocuk odalarını dünya yıldızları kullanıyor



Yurtiçinde 160, yurtdışında 36 ülkede 130 konsept mağazasıyla faaliyet gösteren Çilek A.Ş., dünya yıldızlarının çocuklarının odalarını süslüyor. Dünya çapında 2 milyondan fazla çocuk ve gencin odasına giren Çilek'in odalarını tercih eden ünlüler arasına U2'nun solisti Bono'dan sonra İngiliz Chelsea futbol kulübünün yıldızı Didier Drogba da katıldı. Drogba Ailesi, çocuklarının odası için Londra'daki Çilek mağazasından alışveriş yaptı.

'Alımlı' ve 'Yarışçı'

Çilek A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Çilek, "Dünya starlarının çocukları bizim markamızı seçiyor. U2'nun solisti Bono'nun çocuğundan sonra futbol dünyasının önemli isimlerinden Chealse'li Drogba da kızı Joel için 'Alımlı' odası, oğlu Freddy için 'Yarışçı' odası satın aldı. Yıldız futbolcu Drogba'nın evinde olmak ve çocuklarının Çilek Odası seçmesi bizi son derece motive ediyor, büyük heyecan ve moralle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Yurtdışındaki yatırımlarını durdurmadıklarını, aksine yeni mağazalar açmayı planladıklarını kaydeden Çilek, "Farklı coğrafyalarda bulunmanın avantajını kullanarak ve ekibimizi güçlendirerek hem mevcut pazarımızı koruyoruz hem de yeni yatırımcılar yapıyoruz. Özellikle Venezüella, Kanada ve İngiltere'de yoğunlaştık. Bunun dışında Körfez ülkelerinden Kuveyt'te ve Londra mağazalarımızı açtık. Londra'da mağaza sayımızı 1 yıl içinde 10'a çıkartmayı düşünüyoruz. Yıl sonuna kadar yurtdışında toplam 25 yeni mağaza açacağız" diye konuştu.

Bursa-İnegöl'de 33 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasında 500 çalışanıyla yılda 150 bin çocuk odası üreten Çilek Mobilya, bu yıl 45 bin metrekarelik yeni fabrikasını tamamlamayı planlıyor. Çilek, Türkiye'nin yanı sıra, Almanya, A.B.D., İsviçre, İngiltere, Avustralya, Japonya ve Rusya başta olmak üzere dünyanın 63 ülkesinde satılıyor.

Körfez'de büyüyecek

Son olarak Körfez ülkelerinde büyüme kararı alan şirket, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde 32 mağaza açmak için Al Ghanim Ailesi'yle anlaşma yaptı. Nihai hedef ise 3 yıl içinde bu ülkelerin yanı sıra İran, Rusya, Kuveyt, Kazakistan, Almanya, Çin, Japonya ve Bosna Hersek'te toplam 110 mağaza açmak.

Ikea'nın vatanına mağaza açtı

1995'te kurulan Çilek, ilk ihracatını daha sonra mağaza da açtığı Ikea'nın vatanı İsveç'e yaptı. İlk mağazasını 2001'de Malta'da açtı ve aynı yıl "Çilek" markasını 48 ülkede tescil ettirdi. Japonya'da mağaza açan ilk Türk markası olan Çilek'in mağazalarının olduğu ülkeler arasında Rusya, Ukrayna, Almanya, Yunanistan, İran, Fransa, Güney Afrika, ABD, Japonya, İngiltere, İsveç, Portekiz, Panama, Yeni Zelanda, Endonezya, Suriye, Irak bulunuyor. Çilek ürünleri, aynı zamanda, Möbel Pfister (İsviçre), Kika Leiner (Avusturya), A-Mobler (Norveç), Alghanim (Kuveyt), Polyform (İran) gibi zincir mobilya mağazalarında da satılıyor.

Vatan


Geri Dön