16 / 04 / 2024

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu!

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu!

Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek açıklama yaptı.



Çilek Mobilya açıklamasına göre, 66 ülkede 444 satış noktasıyla ailelerin beğenisini kazanan Çilek, Moğolistan'ın Ulan Batur kentinde açtığı mağazayla, kendi sektöründe Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu. 


Kurulduğu günden bu yana ihracat ve tasarım odaklı olarak büyüyen ve özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmaya devam eden marka, halen üretiminin yaklaşık yüzde 50'sini ihraç ediyor. 


Yurt dışındaki yatırımlarına devam edecek olan Çilek, özellikle Endonezya, Yeni Zelanda, Özbekistan, İngiltere, Amerika Tanzanya, Kenya ve Çin gibi yeni ülkelere gitmeyi, mevcut ülkelerde de mağaza sayılarını artırarak 2023 hedefi olan yurt dışında 1.100 mağazaya ulaşma yolunda çalışıyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, şunları kaydetti: 


"Moğolistan'da açtığımız mağazamız ile tarihi 800 yıl öncesine uzanan bir kültürde bulunma şansı yakaladık. Üstelik bu kültür Türk kültürüne çok yakın. Çilek olarak Moğolistan'daki çocuklar ile buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Bugüne kadar Çin ürünlerinin etkisinde yaşamış pazara, Çilek gibi kaliteli, Avrupa standartlarında markaların girişiyle halkın kaliteye bakış açısı değişiyor. Önümüzdeki iki yıl içinde Moğolistan'da ikinci mağazamızı açmayı hedefliyoruz." 



Dünya


Geri Dön