25 / 04 / 2024

Çilek, tasarımlarını kopyalayan firmalara savaş açtı!

Çilek, tasarımlarını kopyalayan firmalara savaş açtı!

Çilek, patentli dizaylarının taklit satışını yapan firmalar için de yasal yollara başvurarak, söz konusu taklit ve benzer ürünleri piyasadan geri çektirmek için çalışmalar yapıyor.




Çilek, sahte, taklit ve korsan ürünler pazarının ivedi olarak çözüme kavuşması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışıyor ve bu alanda da denetimlerin artmasını istiyor. Yüzde 100 müşteri memnuniyetiyle çalışan Çilek, patentli dizaylarının taklit satışını yapan firmalar için de yasal yollara başvurarak, söz konusu taklit ve benzer  ürünleri piyasadan geri çektirmek için çalışmalar yapıyor. Çilek bu mücadelesinde cezai müeyyidelerin de sonuna kadar uygulanmasının takipçisi olmak konusunda çok kararlı.


Bazı internet sitelerinde ve mağazalarında Çilek’in patentli tasarımlarının farklı markalar tarafından kopyalanarak satıldığını tespit ettiklerini söyleyen Çilek Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, “Çilek olarak müşteri odaklı yaklaşımımız gereği hiçbir tüketicimizin taklit ve sağlığa zararlı bir ürün kullanmasına izin vermeyeceğiz. Markalar için hem gelir kaybı hem de imaj kaybına yol açan bu pazarın, bir an önce sonlanması için elimizden gelen herşeyi yapacağız  ve yapıyoruz. Son dönemlerde aldığımız bazı ihbarlar üzerine patentli tasarımlarımızı kopyaladığını öğrendiğimiz firmalar için yasal yollara gittik.  Yaptığımız başvurular neticesinde söz konusu taklit-sahte ürünlerin piyasadan toplatılmasını sağladık.  Umarım yaptırımlar caydırıcı olur ve taklitcilik bir an önce son bulur” dedi.



Geri Dön