20 / 04 / 2024

Çilek, Yunanistan'daki mağaza sayısını 30'a çıkaracak

Çilek, Yunanistan'daki mağaza sayısını 30'a çıkaracak

Çilek, 3 yıl içinde Yunanistan'ın geneline yayılarak mağaza sayısını 30'a çıkaracak



Türkiye'nin çocuk ve genç mobilyasında lider markası Çilek, Yunanistan hedeflerini büyüttü. 5 yıldır Yunanistan pazarında olan ve 13 mağazası bulunan Çilek, 3 yıl içinde Yunanistan'ın geneline yayılarak mağaza sayısını 30'a çıkaracak. Bugün, Çilek'in Atina'da 5, Girit'te 1, Dedeaağaç'ta 1, Kalamata'da 1, Larisa'da 1, Patras'da 2, Volos'ta 1 ve İskeçe'de 1 mağazası bulunuyor.
 
Komşu ülke Yunanistan'da bulunmaktan ve Yunan halkının Çilek ürünlerine olan ilgisinden çok memnun olduklarını belirten Genel Müdür Muzaffer Çilek, "Yunanistan önemli bir pazar. Mevcut mağazalarımızla pazarda bir marka bilinirliği sağladık. Amacımız, bilinirliğimizi arttırmak ve çocuk mobilyası pazarında ilk sırada yer almak. Ürünlerimiz Yunanistan'da beğeniliyor. Perakende fiyatlarımız rakiplerimizle paralellik gösteriyor.  Biz bu ilgiye yatırımlarımızla cevap veriyoruz. Komşumuz ile ticaret hacmimizi arttırmayı istiyoruz. Bu pazarda kararlıyız" diyen Muzaffer Çilek, "Yunanistan mobilya pazarı için araştırma şirketleri ile görüşerek detaylı raporlar edindik. Marka, bilinirlik, imaj ve algı araştırmaları yaptık. Yunanlı tüketicilere en doğru mesajları verebilmek için güçlü bir reklam ve iletişim çalışması hazırlığı içindeyiz. Bugünlerde kreatif bir reklam ajansı ve PR ajansı ile anlaşmaya varacağız. Görüşmelerde son aşamaya geldik." açıklamasını sözlerine ekledi.
 
Bugün Çilek, 5 kıtada, 444 satış noktasına, mağazaları ile birlikte 2.200 çalışana, toplam 60.000 m2 satış alanına ve yıllık 220 milyon TL'lik perakende ciroya sahiptir. Uluslararası bir firma olma yolunda ilerleyen Çilek, bebek-çocuk ve genç odasında uzmanlaşan, bu alanda Türkiye'nin ilk ve en önemli ihtisas markasıdır. Özgün tasarıma sahip Çilek ürünlerinin, 5 yıl garantisi ve GS Kalite Belgesi bulunmaktadır. 

Geri Dön