16 / 04 / 2024

Çimentaş, Alfacem'deki payını Cementir'e satıyor

Çimentaş, Alfacem'deki payını Cementir'e satıyor

Çimentaş, mali yapının güçlendirilmesi amacıyla, Alfacem'deki iştirak payını, 85 milyon euro bedelle Cementir Holding bünyesinde yer alan Cementir Delta'ya satma kararı aldı.



İtalyan Cementir Holding bünyesinde faaliyet gösteren Çimentaş  İzmir  Çimento, borçluluk oranını düşürmek ve mali yapısını güçlendirmek amacıyla İtalya'da kurulu Alfacem'deki iştirak payını, 85 milyon euro bedelle Cementir Holding'in diğer bir iştiraki olan Cementir Delta'ya satacak. Sermayesi 75 milyon 750 bin lira olan Çimentaş'ın, iştirak satış tutarının sermayesinin 2.5 katına ulaşması, borsadaki hisselerin yükselmesine neden oldu. Çimentaş tarafından dün yapılan açıklamada, küresel ekonomik krizin yol açtığı ciddi daralma süreci ve finansal darboğazların yanı sıra, Alfacem'in sahibi olduğu doğrudan ve dolaylı ortaklık paylarının ilgili şirketlerin yönetiminde bir etkiye sahip olmaması nedeniyle, şirketin üçüncü kişilere söz konusu fiyattan satışının pek mümkün olmayacağının düşünüldüğü ve bu yüzden Cementir Delta'ya satış kararının alındığı belirtildi.
 
2008 zararı 32.6 milyon TL

Açıklamada, kurlardaki değişimle de pekişen finansal yüklerin bir an önce bertaraf edilmesi ve Çimentaş'ın mali yapısını güçlendirmek adına Alfacem'deki iştirak payının, satın alma bedeli olan 85 milyon euro bedelle Cementir Holding bünyesinde yer alan bir İtalyan şirketi olan Cementir Delta'ya satılmasına karar verildiği kaydedildi. Açıklamaya göre portföy şirketi olan Globocem S.R.L.'de hissesi olan Alfacem'in, Elazığ Altınova Çimento'nun yüzde 93,5 oranında hissedarı olan Kars Çimento'da da yüzde 39,8 payı bulunuyor. 2007 yılını 104.7 milyon lira net kârla tamamlayan Çimentaş, 2008'de 32.6 milyon lira zarar etti. Şirketin satış gelirleri yüzde 3,2'lik artışla 468.3 milyon liraya yükseldi.


Geri Dön