28 / 03 / 2024

Çimsa 2013 ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 18 arttırdı!

Çimsa 2013 ikinci çeyreğinde satışlarını yüzde 18 arttırdı!

Çimsa, 2013 yılının ikinci çeyreğinde satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 469 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem karı ise 217 milyon TL olarak gerçekleşti...




Çimento sektörünün ekonomik büyümeye paralel olarak gelişim gösterdiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “2013 yılının ilk yarısında, Türkiye çimento sektöründe iç talep olumlu bir gelişim gösterdi. Ülke genelinde gerçekleştirilen büyük altyapı ve üstyapı projelerinin yanında kentsel dönüşüm projelerinin kısmi etkisiyle çimento tüketimi arttı. İnşaat sektöründe büyük altyapı projeleriyle İzmir-İstanbul Otoyolu ve 3. Köprü gibi mega projelerin önümüzdeki dönemde de talep üzerinde etkili olmasını bekliyoruz” dedi.

Çimsa’nın bu dönemde satış gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artırarak 469 milyon TL’lik ciroya ulaştığını vurgulayan Hacıkamiloğlu, Çimsa’nın operasyonel performansını her yıl istikrarla artırdığını belirterek, operasyonel performansı sürdürülebilir kılacak çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi.

Beyaz çimento ihracatıyla Türk ekonomisine önemli destek Hacıkamiloğlu, dünyanın en büyük 2. beyaz çimento üreticisi olan Çimsa’nın 55’ten fazla ülkeye ihracat yaptığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Gri çimento operasyonumuzun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi üst düzeye taşıyarak, özel ürünler konusunda dünyanın en önemli şirketlerinden biri haline geldik. Bugün ihracat gelirimizin oldukça önemli bir kısmını beyaz çimento ve özel ürünlerden elde ediyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimiz sonucu geliştirdiğimiz yüksek katma değerli ürünleri dünyanın pek çok bölgesine satarak, hem ülkemizin ihracat gelirine katkıda bulunuyoruz hem de Türk ekonomisindeki konumumuzu her geçen gün biraz daha güçlendiriyoruz.”


Milliyet

Geri Dön