20 / 04 / 2024

Çimsa, konsolide cirosunu artırdı!

Çimsa, konsolide cirosunu artırdı!

Mehmet Hacıkamiloğlu, uluslararası bir çimento şirketi olma hedefiyle ilerlediklerini belirterek, 2013'te klinker üretim kapasitelerinin 5.5 milyon tonu bulduğunu anılan dönemde hazır beton satışlarının ise 2.6 milyon metreküpe ulaştığın söyledi.




Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, uluslararası bir çimento şirketi olma hedefiyle ilerlediklerini belirterek, 2013'te klinker üretim kapasitelerinin 5.5 milyon tonu bulduğunu anılan dönemde hazır beton satışlarının ise 2.6 milyon metreküpe ulaştığın söyledi. 

Ayrıca konsolide cirolarını da yüzde 11 artırarak, 954 milyon TL'ye ulaştıkları bilgisini veren Hacıkamiloğlu, "Operasyonel net kârımızı ise 162 milyon TL'ye yükselterek, çimento sektörünün en kârlı şirketleri arasında yer aldık" dedi. 

Mehmet Hacıkamiloğlu, Çimsa'nm Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar'da beş entegre fabrikası, Ankara'da bir öğütme tesisi, Marmara'da bir terminal ve Malatya'da çimento paketleme tesisinin bulunduğunu anlattı. 

Hacıkamiloğlu, Almanya Hamburg, İtalya Trieste, İspanya Sevilla ve Alicante, Romanya Köstence, Rusya Novorossiysk ve KKTC Gazimagusa'da bulunan terminalleriyle aynı zamanda uluslararası bir çimento üreticisi olduklarını belirtti. 

Uluslararası bir çimento ve yapı malzemeleri şirketi olmak hedefiyle ilerlediklerini ifade eden Hacıkamüoğlu, "Bu yolda Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı da faaliyetlerimizin temeline alıyoruz. 

Bu alanda çimento sektörüne örnek bir uygulamamız da mevcut. Türkiye'nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni 2000 yılında Mersin'de hizmete açtık. İnovasyon çalışmalarımızı bu merkezimizde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde yapı kimyasalı, prefabrik ve hazır beton sektörlerine destek verdiklerini aktaran Hacıkamiloğlu, "2000'de üretimine başladığımız kalsiyum alüminat çimentosu ile yurtdışı satış faaliyetlerimizi genişlettik. Gri çimento operasyonunun yanında özel ürünler konusundaki yetkinliğimizi de üst seviyeye taşıyarak, özel çimento ve beton ürünler konusunda dünyanın en önemli şirketlerinden biri haline geldik" şeklinde konuştu. 



Dünya Yapı Fuarı



Geri Dön