19 / 04 / 2024

Çimsa’nın net karı 47.4 milyon TL oldu!

Çimsa’nın net karı 47.4 milyon TL oldu!

Çimento ve yapı malzemeleri sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Çimsa, yılın ilk çeyrek dönemindeki satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 253.6 milyon TL’ye yükseldiğini açıkladı. Şirketin net karı ise yüzde 11 arttı.



Çimento ve yapı malzemeleri sektörünün öncü ve yenilikçi şirketi Çimsa, yılın ilk çeyrek dönemindeki satış gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 253.6 milyon TL’ye yükseldiğini açıkladı. Şirketin net karı ise yüzde 11 artarak 47.4 milyon TL’ye yükseldi.


Çimsa’nın operasyonel büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydeden Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “5,5 milyon ton klinker üretim kapasitemiz var. Türkiye’nin yanı sıra dünyada da tanınan, güçlü bir markayız. 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımız içinde Beyaz Çimento ve özel ürünlerin payı her geçen yıl artıyor. 2016’da Çimsa’yı geleceğe taşıyacak çok önemli iki yatırıma imza atıyoruz. Bir yandan Afyon Çimento Fabrikamızı yılın son çeyreğinde 165 milyon dolar yatırımla kurduğumuz yeni ve modern üretim tesisine taşımaya hazırlanıyoruz. Diğer yandan Çimsa Eskişehir Fabrikamızı hem gri hem de beyaz klinker üretecek şekilde yeniliyoruz. 55 milyon dolar tutarındaki yatırımımız tamamlandığında Eskişehir Fabrikamız, yıllık 415 bin ton beyaz klinker üretebilecek kapasiteye sahip olacak. Bu yatırımların da katkısıyla Çimsa, dünya çimento üreticileri arasında daha üst sıralara yükselecek” şeklinde konuştu.


Formülün adı: Çimsa


Çimsa’nın bugünkü konumunun ve başarılarının ardından inovasyon gücünün yattığını vurgulayan Nevra Özhatay, “Türkiye’nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezine sahibiz. Bir ‘inovasyon üssü’ olan bu merkezde, katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştiriyoruz. Biz şuna inanıyoruz, çimento sektöründe bir yeniliğin olması için mutlaka içinde ‘Çimsa’ barındırması gerekir. Bu nedenle ‘Formülün adı: Çimsa’ başlıklı bir konsept oluşturduk. Bu konseptin detaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.



www.cimsa.com.tr


Geri Dön