24 / 04 / 2024

Çin Devlet Televizyonu 'Kocaeli ve Deprem' belgeseli hazırlıyor!

Çin Devlet Televizyonu 'Kocaeli ve Deprem' belgeseli hazırlıyor!

Çin Devlet Televizyonu CCTV ' nin hazırladığı ' Kocaeli ve Deprem ' konulu belgesel, Marmara Depremi sonrasında kentin enkazından yeniden doğuşunu gözler önüne serecek.Çin Devlet Televizyonu 'Kocaeli ve Deprem' belgeseli hazırlıyor...



Çin Devlet Televizyonu CCTV'nin hazırladığı 'Kocaeli ve Deprem' konulu belgesel, Marmara Depremi sonrasında kentin enkazından yeniden doğuşunu gözler önüne serecek. 17 Ağustos 1999'da yaşanan büyük Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nde 15 yılda yaşanan dönüşüm öyküsü Çin Devlet Televizyonu CCTV tarafından belgesel haline getiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kocaeli ve deprem' konulu belgesel hazırlayan CCTV'ye verdiği röportajda kentteki dönüşümü anlattı. 

Çin Devlet Televizyonu'nun sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu deprem şehri oldukları gerçeğiyle hareket ettiklerini söyleyerek "17 Ağustos 1999 depreminde on binlerce hemşerimizi kaybettik. Bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. 

Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'yle işbirliği gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz 26 adet deprem ölçüm istasyonu ile Kocaeli'ndeki yer hareketlerini 7/24 izliyoruz" dedi. 

'TOKİ İLE 20 BİN KONUT YAPTİK' Kent Konut ve  TOKİ  ile birlikte 20 binden fazla daire yaptıklarını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "KUTAS adını verdiğimiz uydu takip sistemiyle kaçak yapılaşmayı engelliyoruz. 

Kentsel Dönüşüm ile şehri yeniden yapılandırdık. 

Fay hattına paralel olarak doğu-batı istikametinde gelişen İzmit'i çok daha sağlam zemine sahip olan kuzey-güney istikametine yönlendirdik" görüşünü dile getirdi. 

Başkan Karaosmanoğlu "Kocaeli İtfaiyesi'ni yeniden yapılandırdık. 11 ülkeden ve Türkiye'den bin 265 kişiye itfaiye ve afet-kurtarma eğitimi verdik" diye konuştu. 



Sabah Marmara 


Geri Dön