23 / 04 / 2024

Çin, krizi yabancıya konut satışı yaparak çözecek!

Çin, krizi yabancıya konut satışı yaparak çözecek!

Çin'de yatırımcılar artık konut yatırımlarını finanse etmek ya da döviz işlemleri için kayıt parası ödemek zorunda kalmayacak.



Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, yabancı kurumsal yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak haberlere yer verdi. Yatırımcılar artık konut yatırımlarını finanse etmek ya da döviz işlemleri için kayıt parası ödemek zorunda kalmayacak. Yabancı bireyler ve şirketler yerel konut alım sınırlarının olduğu yerlerde yasalara sadık kalmak koşuluyla konut alımı yapabilecek.


SADECE BİR KONUT ALINABİLİYORDU

Çin Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yaptığı 19 Ağustos tarihli açıklamasında, yabancıların konut sektöründe özgürce yatırım yapabilmesinin; ihracat, üretim ve yerel yatırımlardaki düşüşten dolayı zorluklar yaşayan Çin ekonomisinin önemli bir sektörüne büyüme için destek sağlıyor.Öte yandan yetkililerin bu ay yuanda gerçekleştirdikleri yüzde 2’lik devalüasyon yatırımcıları şaşırtırken, yetkililer bunun ihracatçılara yardım etmek için olduğu iddialarını reddediyor. Çin’de konut sektörü ekonominin yüzde 15’ini oluşturuyor.


Radikal


Geri Dön