16 / 04 / 2024

çin nüfusu kadar Türk AVM'leri gezdi!

çin nüfusu kadar Türk AVM'leri gezdi!

AVM'ler ile beraber ziyaretçi sayısı da artıyor. Yıl sonuna kadar tüm Türkiye'deki ziyaretçi sayısının 1.1 milyar kişiyi bulması bekleniyor. Her geçen gün sayıları artan alışveriş merkezlerine (AVM) ilgi hız kesmiyor



AVM'ler ile beraber ziyaretçi sayısı da artıyor. Yıl sonuna kadar tüm Türkiye'deki ziyaretçi sayısının 1.1 milyar kişiyi bulması bekleniyor

Her geçen gün sayıları artan alışveriş merkezlerine (AVM) ilgi hız kesmiyor. Forum  Ankara  Alışveriş Merkezi Müdürü Özgen Özyurt, bu yılın sonunda AVM ziyaretçi sayısının 1.1 milyar kişiye ulaşmasının beklendiğini söyledi. Neredeyse çin Halk Cumhuriyeti'nin nüfusuna eşit olan rakama rağmen birçok ülkenin gerisinde olduğumuzu ifade eden Özyurt, 'Bin kişiye düşen metrekare miktarı olarak bakıldığında Türkiye hala birçok ülkenin gerisinde' dedi. Forum Ankara'yı ayda 750-800 bin, yılda 9.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten Özyurt, 'İnsanlar anne-babadan sonra AVM'yi ziyaret ediyor' şeklinde konuştu.
Takvim

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

1.1 milyar kişi AVM'lere koştu

Alışveriş merkezlerinde ziyaretçi sayısı artıyor.

Forum Ankara Müdürü Özgen Özyurt, 2010 yılında alışveriş merkezlerinin 1.1 milyar ziyaretçi sayısına ulaştığını söyledi. Özyurt, sadece Forum Ankara'nın yıllık ziyaretçisinin İsveç'in nüfusuna eşit olduğunu belirtti.

Sayıları her geçen gün artan alışveriş merkezlerinin (AVM) ziyaretçi sayıları da artıyor. Forum Ankara AVM Müdürü Özgen Özyurt, bu yılın sonunda AVM'lerin ziyaretçi sayısının 1.1 milyar kişiye ulaşacağını söyledi. Perakende sektörünün enerji, eğitim ve sağlıktan sonra Türkiye'nin 4'üncü büyük sektörü olduğu bilgisini veren Özyurt, bu yıl açılanlarla beraber Türkiye'deki AVM sayısının 261'e ulaştığını ifade etti.

1000 kişiye 215 metrekare

Bin kişiye düşen metrekare miktarına bakıldığında Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesinin gerisinde olduğunu belirten Özyurt, 'Türkiye genelinde bin kişiye 82 metrekare düşüyor. Ankara'da ise bin kişiye 215 metrekare AVM düşüyor. Ankara bu alanda Avrupa'da da ilk sıralarda yer alıyor. İnşaat çalışmaları devam eden projelerle birlikte AVM sayısı daha da artacak olan Ankara, perakende sektörünün en zor ve en rekabetçi pazarı haline geldi' dedi.

Özyurt, Alışveriş Merkezi Yatinmcılan Derneği'nin AVM Endeksine göre bu yıl ekim ayında son 3 yılın en yüksek cirolarının elde edildiğini, 2009 yılındaki karamsarlığın yerini pozitif bir tabloya bıraktığını söyledi. Özyurt, 'Kiralanabilir alan 6 milyon 300 bin metrekareyi yakaladı. 2009'da 21 milyar lira olan toplam cironun bu yılın sonunda 25 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Bu yılın 3'üncü çeyreğinde 2009 toplam cirosu yakalanmıştı zaten. Tabii ki giriş sayıları ve cirolar artıyor, ancak herkes bundan eşit pay almıyor. Farkı yakalayanlar öne çıkıyor' diye konuştu.

Toplumdaki kültürü değiştirdi

Özgen Özyurt, Forum Ankara olarak düzenledikleri kampanyalarla yıllık bazda 9.5 milyon ziyaretçi çektiklerini kaydederek, 'Bir yılda İsveç'in nüfusu kadar ziyaretçimiz oluyor. Yüzde 92 doluluk oranına sahibiz. Gelecek yıl akıllı alışveriş konseptine 'moda'yı da ekleyerek ciro ve giriş sayılarını daha da artıracağız. Artık outlet olmak ayrıcalık değil. Her yerde outlet var. 2011'de daha iyi markaları bünyemizde barındıracağız' dedi. AVM'lerin toplumdaki alışveriş kültürünü değiştirdiğini belirten Özyurt, insanların artık bayramlarda anne-babalarından sonra AVM'leri ziyaret ettiğim ifade etti.
Bugün


Geri Dön