18 / 04 / 2024

Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesinin Çin hattı onaylandı!

Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesinin Çin hattı onaylandı!

Dev projenin bir ayağı onaylandı. Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesi kapsamında, Çin sınırları içinde ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinden başlayacak hattın Şanghay kentine kadar uzanacağı belirtildi.




 Çin'in, Rusya-Çin doğalgaz boru hattının ülkesinden geçecek doğu kesiminin tasarım ve inşa projesini onayladığı bildirildi.  


Şinhua ajansının Çin Ulusal Petrol Şirketi'nin (CNPC) açıklamasına dayandırarak verdiği haberde, Çin-Rusya doğalgaz boru hattı projesi kapsamında, Çin sınırları içinde ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang eyaletinden başlayacak hattın Şanghay kentine kadar uzanacağı belirtildi.  


Heylongciang eyaletinden başlayarak Hıbey üzerinden Şanghay'a kadar uzanacak ve 2015 yılında inşasının başlanması planlanan doğalgaz boru hattının, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan onay aldığı kaydedildi. 


Doğalgaz boru hattı projesi kapsamında Rusya bölümünün inşası, doğu Sibirya bölgesinde eylül ayında başlamıştı. Projenin tamamlanmasıyla 2018'den itibaren Rusya'dan Çin'e yıllık 38 milyar metreküplük doğalgaz akışının olması bekleniyor.





Dünya


Geri Dön