25 / 04 / 2024

Çin'de konut fiyatları Şubat'ta arttı!

Çin'de konut fiyatları Şubat'ta arttı!

Çin'de konut fiyatları şubat ayında, düşük vergiler, kredilerde aranan peşin ödeme şartının düşürülmesinin etkisiyle yükseldi.





Çin'de konut fiyatları şubat ayında, düşük vergiler, kredilerde aranan peşin ödeme şartının düşürülmesinin etkisiyle yükseldi. 


Çin'in önde gelen 70 kentini kapsayan araştırmaya göre konut fiyatları şubat ayında Fiyatlar Wall Street'in hesaplaması ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 artış gösterdi. Fiyatlar aralık ayında yüzde 0,24, Ocak ayında yüzde 1,0 artmıştı. 


Konut fiyatlarının en fazla arttığı kentler Shenzhen, Pekin ve Shanghay oldu. 70 kentin 47'sinde konut fiyatları bir önceki aya göre arttı. Ocak ayında sadece 38 kentte fiyatlar artmıştı. 


     

Şubatta 70 kentin sadece 32'sinde fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yükseldi. 


Dünya 




Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Uzun süredir ekonomik durgunluk yaşayan Çin'de emlak fiyatları şubat ayında artış gösterdi. Konut fiyatları artış gösteren kent sayısının Mart 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte hızlandı. Artışların, bankaların kredileri gevşetmesi ve hükümetin kısıtlamaları azaltmasının etkisi ile gerçekleştiği belirtildi. 


Çin'de birinci el konut fiyatları 47 kentte arttı. Bu sayı Ocak ayında 38 seviyesindeydi. Fiyatların düşüş gösterdiği kent sayısı ise 24'ten 15'e inerken, sekiz kentte fiyatlar değişmedi. 


İKİ YILLIK DÜŞÜŞ DURDU 


Çin'in konutta arz fazlasını giderme çabaları meyvelerini veriyor, gayrimenkul geliştirme alanına yapılan yatırımlar yılın ilk iki ayında, iki yıl süren düşüş trendini tersine çevirdi ve 2015 yılında yüzde 1 artan satışlar, söz konusu dönemde yüzde 3'e hızlandı. Emlak satışlarının değeri, Ocak ve Şubat aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43.6 artarken, emlak satışları bazı orta büyüklükteki kentlerde ikiye katlandı. 


Hong Kong'da Mizuho Securities Asia Ltd. analissti Alan Jin, "Yatırımcılar gözde kentlerdeki 'ateş gibi' satışları genel tablo ile karıştırmamalı, zira fiyatlar kentlerin çoğunluğunda yalnızca 'istikrarlı' ve bazılarında halen düşüyor," dedi ve konut sektörüne yönelik destekleyici politikaların sürmesi gerektiğine dikkat çekti. 



Taraf



Geri Dön