29 / 03 / 2024

Çin'de konut satışları yüzde 34,9 geriledi!

Çin'de konut satışları yüzde 34,9 geriledi!

Çin'in başkenti Pekin'de yılın ilk beş ayında konut satışlarının yüzde 34,9 gerilediği bildirildi. Çin genelinde konut fiyatlarının yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,7 azaldığı ve yaklaşık 175 milyar ABD doları olduğu açıklandı...



Çin'in başkenti Pekin'de yılın ilk beş ayında konut satışlarının yüzde 34,9 gerilediği bildirildi.


Pekin İstatistik İdaresi'nden yapılan açıklamada, Ocak-Mayıs döneminde toplam 3,29 milyon metrekarelik konut alanının satıldığı kaydedildi.


Çin genelinde konut fiyatlarının da yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,7 azaldığı ve yaklaşık 175 milyar ABD doları olduğu açıklandı. Ayrıca ülkede konut fiyatlarının 70 büyük şehrin baz alındığı havuzda da aylık anlamda düşüş eğilimi olduğu ifade edildi.


Ülkede uzmanlar özellikle başkent Pekin'deki konut satışlarının düşmesini emlak sektöründeki soğuma işareti olarak değerlendiriyor.


Çin özellikle son dönemde hızlı artan emlak fiyatlarını yavaşlatmak için hükümet devletin satın alınabilir konut uygulamasını genişletmeye başlamıştı.


Hükümet bu yılın başında yayımlanan bir çalışma raporunda 7 milyon satın alınabilir konutun inşasına başlanacağını açıklamıştı.


Sabah 


Geri Dön